Este primul cinematograf deschis în țară de EBS Cinema Services, o companie înfiinţată de un grup de profesionişti cu experienţă de peste 15 ani în domeniul dezvoltării administrarii şi operarii cinematografelor tip multiplex.

Cinematograful brașovean are o suprafaţă de aproximativ 3.000 metri pătraţi şi o capacitate totală de 1.500 de locuri în 8 săli complet digitalizate, dotate cu echipament 3D şi un sistem de sunet performant – tip Dolby Digital. Arhitectura întregului cinematograf şi a sălilor, facilităţile şi funcţionalitatea spaţiilor permit nu doar proiecţia de filme, ci și spectacole de operă, balet şi concerte, găzduirea de reprezentaţii live de teatru, dar și organizarea de alte evenimente. „Cinematograful nu mai este locul unde mergi şi te uiţi doar la un film, devenind o scenă importantă pentru exprimarea artiştilor și a evenimentelor cu conținut alternativ. Suntem printre puținii care am inclus în program şi o categorie specială de spectacole: piese de teatru jucate live şi concerte transmise în direct din străinătate. Asta ca să-l mulţumim şi pe cinefilul din tine, dar şi pe iubitorul de artă şi de muzică”, au subliniat reprezentanții Cinema One.

Un univers cu personalitate

Cinematograful Cinema One reprezintă este primul multiplex dintr-o reţea, dezvoltată şi operată de EBS Cinema Services. „Am gândit un univers cu personalitate, cu o poveste aparte şi un ADN unic. Am dedicat acest multiplex unui proiect cu identitate românească – celui mai performant avion monoplan de vânătoare şi bombardament, IAR 80, realizat la Braşov, chiar pe platforma ce avea să se denumească ulterior Tractorul, regenerată astăzi de centrul Coresi Shopping Resort. Folosit în cel de-al Doilea Război Mondial, IAR 80 reprezenta la vremea respectivă unul dintre cele mai moderne avioane de luptă, deşi istoria avea să îl şteargă din memoria colectivă, astăzi nemaigăsindu-se niciun aparat. De ce un avion, cu atât mai mult, de ce unul dispărut? Pentru că demarăm la Braşov o reţea 100% românească. Pentru că declaraţia noastră este una de valorificare a tot ceea ce avem în România – creativitate, inovare, potenţial de dezvoltare şi creştere a unor proiecte autentice”, au explicat fondatorii proiectului Cinema One.  

Rețeta succesului pentru un cinema

 Cinematograful din Coresi este primul deschis sub brandul „Cinema One”, iar proprietarii acestui business își doresc ca această locație să se plaseze în top 3 cinematografe din țară din punct de vedere al audienței, propunându-și ca până în 2018 să opereze cel puțin cinci cinematografe în țară.

„Ne dorim ca experiențele frumoase pe care le trăiesc brașovenii să fie trăite și în alte orașe din țară”, au adăugat oficialii Cinema One. Aceștia susțin că rețeta succesului pentru un cinematograf ține în primul rând de calitatea serviciilor oferite, dar și dezvoltarea activităților complementare proiecției de film, prin expunerea de conținut alternativ. Nu în ultimul rând, și fidelizarea clienților este importantă.

Brașovul, oraș de cinefili

Brașovul este în țară pe locul II, după București, ca număr de bilete vândute. Printre filmele care au prins la public și au avut succes în ultima perioadă se numără „Bunicul dezlănțuit”, „Brigada sinucigașilor”, „Deadpool”, „Un polițist și trei sferturi” sau „Jaful perfect.

Pentru anul viitor, Cinema One le pregătește brașovenilor pe lângă o serie de filme de succes și alte surprize, cum ar fi organizarea deschiderii stagiunii de operă – operetă și balet, transmisiuni live, show-uri și spectacole, dar și o aplicație specială Cinema One. În prezent, numai 12% din vânzările de bilete se fac online, astfel că Cinema One dorește să pună la dispoziția publicului noi metode de plată prin dezvoltarea acestei aplicații. Din totalul vânzărilor companiei, 60% o reprezintă partea de bilete și 40% partea de produse de bar. „Avem un public care respectă rețetele noastre și care știm că vine special pentru acestea”, au mai spus reprezentanții Cinema One.

Proiecții private de film

Pentru a distra clienții și angajații cu cele mai recente filme într-un cadru privat, Cinema One pune la dispoziția companiilor și vizionări de film privat. „Alege din super proiecții curente, sau lasă-ne să fim gazda unui eveniment tematic în jurul unui film. O vizionare de film privat este un eveniment excelent pentru: recunoașterea angajaților, aprecierea clienților, promoții speciale, stimulente pentru vânzări, aniversări de firme și networking”, au precizat reprezentanții cinematografului brașovean. De asemenea, Cinema One mai oferă și „Corporate tickets”, care sunt o alternativă ideală de cadou pentru angajații unei companii.