Coresi Avantgarden a vândut în 2016 peste 520 de apartamente din cele care vor fi construite în prima etapă de dezvoltare a ansamblului rezidențial.

Ansamblu rezidențial se adresează brașovenilor care își doresc o locuință de calitate și un stil de viață modern. În doar unsprezece luni de la demararea campaniei de vânzări, peste 90% dintre apartamente erau deja contractate. Acestea sunt situate în 12 blocuri ce vor fi construite în prima etapă, dezvoltatorul urmând a prezenta în primele săptămâni ale anului 2017 și disponibilitatea pentru al treisprezecelea bloc din această fază a proiectului.

„Anul 2016 a fost unul extraordinar din punct de vedere al numărului de apartamente contractate și al feedback-ului primit de la cei care își doresc o locuință în acest complex. Pe lângă avantajele oferite de zonă și proximitatea cu Coresi Shopping Resort, proiectul se bucură de un real succes în rândul clienților datorită conceptului – arhitectură modernă, majoritatea blocurilor au regim de înălțime de 5 etaje, spații verzi generoase alocate fiecărei clădiri, maxim 50 de unități într-un imobil, locuri de joacă outdoor și indoor, loc de parcare și boxă de depozitare incluse gratuit pentru fiecare apartament”, spune Liliana Țene, marketing manager Coresi Avantgarden.

Primele apartamente – în mai

Pe șantier peste 400 de oameni muncesc zi de zi pentru a construi simultan 9 blocuri, susțin reprezentanții companiei. Primele 150 de apartamente vor fi finalizate în mai 2017, iar următoarele predări vor avea loc in august, respectiv octombrie 2017. Prima etapă va fi finalizată integral în februarie 2018, între timp va fi demarată și construcția celei de-a doua faze, care va cuprinde zece blocuri.

Construcția este realizată de Avantgarden Invest prin intermediul mai multor firme, majoritatea din Brașov. Modelul de dezvoltare prevede începerea construcției a câte trei blocuri la fiecare trei luni. Până în prezent au fost demarate 3 loturi de câte 3 blocuri. Când vor fi finalizate primele trei blocuri va începe următoarea serie, dar fără a depăși 10 blocuri în construcție simultan.

„9 – 10 blocuri simultan este un ritm bun de construcție, pentru că ne permite să păstrăm o abordare calitativă bună pentru client și să nu ne întindem într-o euforie de piață, chiar dacă asta înseamnă să vindem mai puțin decât cere piața astăzi. Nu dorim să sacrificăm sub nicio formă nici conceptul general, nici calitatea. Materialele folosite sunt de foarte bună calitate, cele termoizolante sunt nu de 10, ci de 12-15 centimetri, astfel încât cheltuielile ulterioare ale clientului din punct de vedere energetic și al impozitelor să fie cât mai reduse”, precizează Daniela Kasper, asociat în cadrul Coresi Avantgarden.

Apartamente vândute din stadiul de proiect

Apartamentele s-au vândut din stadiul de proiect, deoarece la Brașov raportul calitate-preț este unul foarte bun. Prețul de vânzare este cuprins între 800 și 900 de euro metrul pătrat util, în funcție de modalitatea de plată aleasă de client.

„Acest nivel a fost stabilit prin raportarea la piața locală. Nu ne-am făcut o strategie din a fi atrăgători prin preț. Insistăm foarte mult pe ideea că noi nu vindem doar blocuri, ci un nou stil de viață. Cumpărătorul care se alătură comunității se va muta într-un ecosistem definit prin calitatea spațiilor verzi, calitatea mediului ambiant, a serviciilor puse la dispoziție, al multitudinii de spații comerciale situate la parterul blocurilor, unde vor fi deschise cabinete stomatologice sau notariale, servicii de care au nevoie locuitorii unui cartier, dar care nu există în centrul comercial Coresi din apropiere”, susține Tatian Diaconu, asociat în cadrul companiei dezvoltatoare.

De asemenea, dezvoltatorul a rezervat teren și pentru utilități sociale, de la drumuri, la unități școlare ce urmează a fi dezvoltate în parteneriat cu autoritățile locale.

Întreg proiectul va fi dezvoltat în patru etape și va însuma peste 2.200 de apartamente. Ansamblul Coresi Avantgarden este dezvoltat printr-un parteneriat joint venture între Immochan România și Avantgarden Invest. Complexul rezidențial oferă perspectiva unică a doi parteneri cu expertize complementare: cea comercială și cea rezidențială.