Electroprecizia Holding, grup de referință în industria din Romania, cu peste 80 ani de experiență, a avut un an 2016 bun, cu venituri consolidate totale de 129,225 milioane de lei, în creștere cu 28% față de anul 2015, cu o îmbunătățire în zona profitabilității, înregistrând un profit net de aproape 6.5 milioane de lei.

Exporturile continuă să reprezinte o cotă importantă din vânzările holdingului, atingând în anul 2016 un procent de 62%, adică la 17,208 milioane de euro. Majoritatea acestor exporturi sunt direcționate către piața UE, atât către clienții tradiționali, cât și către cei noi. „Anul 2016 a fost un an în care ne-am concentrat atenția pe redesign-ul modelului nostru de business ca și holding de firme și pe eficientizarea acestuia astfel încât reușim să oferim clienților firmelor din portofoliul Electroprecizia Holding produse și servicii cu valoare adăugată într-un model de business sustenabil”, a declarat Adrian Secelan, directorul general Electroprecizia.

Afaceri de 178 de milioane de lei țintite în 2017

În 2017, Electroprecizia Holding estimează o cifra de afaceri cumulată de aproape 178 de milioane lei (cifra de afaceri consolidata de 159,264 milioane de lei). Compania face un efort continuu de dezvoltare de business, iar eforturile de eficientizare și optimizarea a portofoliului de business, parte a strategiei noastre, vor continua și în anul 2017. Dat fiind faptul că operează cu portofoliu de business-uri capital intensive, preocuparea board-ului și, în același timp, criteriul de selecție în optimizarea portofoliului va fi randamentul capitalului investit și nu creșterea cu orice cost a cifrei de afaceri.

Investiții 2016, planuri de investiții 2017

În anul 2016, Electroprecizia a continuat politica investițională, alocând 13,763 milioane de lei pentru cheltuieli de capital, majoritatea acestora provenind din fonduri proprii și atrase. Aceste sume au fost direcționate către segmentele de business productive în scopul eficientizării operaționale și upgrade-ului proprietăților companiei din segmentul de real estate.
În anul 2017 va continua politica de investiții atât în zona de producție, core business-ul Electroprecizia Holding, pentru a menține și îmbunătăți competitivitatea produselor și serviciilor pe piețele externe și piața interna, cât și în segmente noi de business cum ar fi segmentul logistic. Un loc aparte în planurile investiționale îl constituie dezvoltarea parcului industrial din Săcele cu scopul de a oferi clienților din zona de real estate industrial și logistică oportunitatea de a beneficia de poziționarea strategica și facilitățile platformei. De curând s-au alăturat rezidenților platformei clienți precum Textile Blue Wash, R.Elastec Ro, Yurta Prod, EP Logistics.

Pentru varianta completă a articolului, detalii AICI.