Compania brașoveană Elmas, producător de instalații de ridicat și ascensoare, a finalizat recent investiția în retehnologizarea unei hale pe care a achiziționat-o acum mai mult timp în Brașov și unde a demarat producția.

În vederea asigurării energiei necesare pentru derularea procesului de producție în această hală, pe acoperișul halei au fost montate panouri fotovoltaice, dar și o centrală care produce 300 de kW/oră. Doar investiția în această centrală s-a ridicat la suma de 650.000 de euro. „Reușim să asigurăm astfel o parte din consumul necesar pentru funcționare. Am reușit să asigurăm un climat sănătos în această hală, unde este asigurată, indiferent de anotimp, o temperatură constantă.  Am montat 16 turbine care filtrează aerul continuu, îl încălzesc sau răcesc pentru a menține o temperatură între 18 și 22 de grade”, a precizat directorul companiei brașovene. Recent, clădirea a fost încadrată la clasa A de performanță energetică.

Invesiții de milioane de euro în retehnologizare

Investițiile în retehnologizare și mărirea capacității vor continua, după ce compania brașoveană a cumpărat o licență pentru producția unor sisteme automate de parcare de tip park safe. „Suntem singura firmă care a cumpărat această licență, de la Wöhr, liderul mondial în domeniul sistemelor de parcare automatizate. Vorbim de sisteme automate de parcare prin care autoturismul este preluat automat, fără șofer, și pus apoi ca într-un seif, unde nu mai are acces nimeni și este în perfectă siguranță. Avem intenția să implementăm un astfel de sistem și în centrul Brașovului, pentru că este un sistem care poate fi instalat în zone unde nu dispui de un spațiu generos pentru a amenaja parcări sub sau supraterane cu rampe de acces”, a subliniat directorul Elmas. În vederea producerii noilor sisteme la Brașov, Elmas ar urma să amenajeze o nouă hală, investiția fiind estimată la suma de 4,5 milioane de euro.

panouri_fotovoltaice_hala_productie

De asemenea, în urma deschiderii noii unități de producție ar urma să mai fie create și până la 40 de locuri de muncă.