Din când în când trebuie să mai lași afacerile deoparte și să te relaxezi. Atunci când ai mintea liberă și sufletul vesel îți vin cele mai bune idei.

Pe 7 mai, de la ora 19.00, la restaurantul Premium Steakhouse, se organizează o degustare de vinuri din din cea mai veche podgorie a țării: Sarica Niculițel. Vei fi servit și cu gustări speciale care să acompanieze diversele sortimente de vinuri. Muzica bună nu va lipsi de la acest eveniment special.

Unul din evenimentele la care poți lua parte este Garden Party-ul și concertul de gală de la Castelul Peleș, din data de 10 mai, când se sărbătorește Ziua Regalităţii. Astfel, între orele 17.00 și 18.00, orchestra Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” va susține un recital cu muzică de pe toate meridianele lumii.

Apoi, Familia Regală va ieși pe balconul castelului, pentru a saluta participanții la sărbătoare. Trei avioane ale Iacărilor Acrobați vor survola parcul regal. La ora 18.30 va începe concertul de gală, în aer liber, pe terasa castelului, susținut de orchestra lărgită a Cameratei Regale.

Tot pe 10 mai, dar în Brașov, la Club Rockstadt, are loc un concert live 4Tune Quartet, un proiect muzical aparte, ce îți propune să asculți piese celebre interpretate însă la vioară, violoncel și violă. Va fi inedit să descoperi spre exemplu hituri Metallica în interpretarea originală fetelor din 4Tune Quartet.

Duminică, pe 15 mai, de la ora 20.00, Festivalul de teatru Săptămâna Comediei comemorează 400 de ani de la moartea lui Shakespeare, cu piesa „A douăsprezecea noapte”, prezentată de Teatrul Metropolis București în premieră pe scena brașoveană. Ești invitat să descoperi povestea de dragoste dintre Orsino și contesa Olivia, la teatrul Sică Alexandrescu, în închiderea festivalului.

Pe 20 mai, de la ora 19.00, la Sala Patria, ești invitat la spectacolul de poezie și improvizație „Sunt un orb”, cu Horațiu Mălăele. Recitalul va fi urmat de proiecția filmului „Funeralii Fericite”, o comedie neagră regizată de Horațiu Mălăele pe un scenariu scris de Adrian Lustig, în care chiar Horațiu Mălăele realizează un rol de excepție. Umor inteligent și irezistibil, satiră socială, înțelesuri subtile – totul într-un singur spectacol.

Îți recomandăm să vizitezi luna aceasta expoziția „De la propaganda politică la baby boom”, prima dintr-un proiect de cercetare care analizează relaţia artiştilor români cu traversarea diferitelor ideologii politice, dar şi contextele sociale ale perioadelor istorice: interbelică 1918-1940, postbelică şi apoi comunistă 1946-1989. Se pune accent pe creaţiile de artă plastică destinate multiplicării prin tipărire, sau transpunerii lor în cinema şi TV. Expoziția inedită are loc la Muzeul Judeţean de Istorie Braşov.

Tot pe parcursul lunii mai îi poți duce pe copii la expoziția interactivă Secretele Egiptului Antic, de la Casa Sfatului. Acesta include prezentări și explicații ale unor momente, personaje și obiceiuri esențiale ale epocii, dar și ateliere cu scop educațional. Copiii vor intra într-o piramidă, se vor așeza pe tronul faraonului, vor putea deschide un sarcofag și vor crea singuri amulete și bijuterii după modelul celor din antichitate. Îți doresc relaxare, inspirație și multe momente cu zâmbete.