Lucrase în distribuția de materiale de construcții în Anglia, însă a decis să se întoarcă în țară, împreună cu soția sa, pentru a demara propria afacere. Chiar dacă nu se specializase în domeniul construcțiilor, Ionuț Angheluș avea o pasiune încă de mic, aceea de a crea, „de a duce de la desen, la obiect”, după cum ne-a mărturisit acesta.

Au început cu un business ce presupunea vânzarea de materiale de construcții în anul 2007, însă au decis să își schimbe domeniul de activitate cu cel al construcțiilor și astfel au demarat primul proiect imobiliar, un bloc mic, pe strada Târnavei. „Am văzut o oportunitate mai bună în domeniul construcțiilor. La acea vreme se căutau constructori, lucru care se repetă și la momentul actual, și cum îmi plăcea să construiesc, am decis să urmăm acest drum”, ne-a spus Ionuț.

Cum i-a ajutat criza

Pe perioada de criză nu a fost deloc ușor, însă pentru dezvoltatorii mici a fost totuși și un avantaj, după cum consideră dezvoltatorul Urban Invest. „Un al doilea pas pe care l-am făcut în domeniul imobiliar a fost construcția unui bloc de 30 de apartamente. A venit criza și cu eforturi destul de mari am reușit să-l ducem la bun sfârșit. Nu am fost descurajați și am decis să continuăm mai în forță. Mulți jucători mari de pe piața imobiliară au renunțat la proiectele lor, din cauza crizei. Exista însă cerință pentru apartamente, astfel că am decis să continuăm cu proiectul cu care ne-am consacrat de altfel, blocurile de tip vilă din zona Tractorul. Ne-am fixat o țintă realistă, construiam câte 20 – 30 de apartamente pe an, și, totuși, chiar dacă era o perioadă proastă, la final de proiect exista și un profit. La acea vreme nu ne gândeam că vom ajunge să construim câte 300 de apartamente pe an, respectiv cât am livrat în ultima perioadă”, își amintește Ionuț Angheluș.

Garanția calității

Ținând cont că era un dezvoltator la început de drum, pentru Urban Invest lucrau diverși prestatori, însă Ionuț Angheluș a decis să își formeze propria echipă de constructori, care să nu facă rabat de la calitate. „Am văzut cum firmele de construcții lucrau la normă, astfel că am decis să ne angajăm proprii constructori, pentru că voiam să construim corect, să avem cât mai puține intervenții, după ce predăm locuința clientului. A fost o problemă la început să găsim oameni calificați, însă cu timpul am reușit să avem alături de noi profesioniști. Acum, din păcate, există din nou o lipsă de oameni calificați pe piață, iar această criză a forței de muncă, cu care se confruntă și alte domenii, va duce la creșterea prețurilor pentru servicii. Continuăm însă să lucrăm cu personal cu experiență și de asemenea, avem și un departament de control al calității, astfel că putem oferi garanția clienților că lucrăm riguros”, a subliniat dezvoltatorul.

Îmbunătățirea produsului

De la primul proiect și până în prezent, Ionuț a căutat să îmbunătățească produsul pe care îl vinde și tocmai de aceea este în fiecare zi pe șantier alături de colegii săi pentru a căuta cele mai bune soluții, astfel ca apartamentele pe care le oferă să fie cu adevărat acasă pentru cei care le achiziționează. „În fiecare an încerc să găsesc 3 – 5 lucruri prin care să îmbunătățim produsul. În timp, în 11 ani, sunt foarte multe lucruri care s-au îmbunătățit. Cel mai important este să faci lucrul bine de la început, astfel încât să nu fii nevoit să repari, după ce deja ai vândut produsul. Este foarte important ca la final fiecare client să aibă casa pe care și-a dorit-o și să se simtă cu adevărat acasă”, a explicat Ionuț Angheluș.

Proiectul care va face diferența

Toata experiența acumulata in ultimii unsprezece ani a echipei Urban Invest a fost pusa în conturarea noului proiect a cărui dezvoltare va începe pe terenul de 10 hectare al fostei fabrici Prefa de pe strada Carpaților. Compania imobiliară ar urma să construiască în cadrul noului ansamblu rezidențial și cel mai mare bloc din Brașov, cu peste 20 de etaje.

Pentru varianta completă a articolului, detalii AICI.