Ana Bobancu se simte norocoasă să coordoneze un departament atipic, cum este cel de PR. De la social media, la organizarea de evenimente și proiecte de responsabilitate socială la coordonarea revistei interne și a proiectelor pilot în cadrul Grupului de Inițiative Locale, sunt sarcinile pe care Ana trebuie să le bifeze.
„Nu există un termen de finalizare sau moment în care să spun „acum e gata”. Sunt deschisă noilor provocări și schimbări care îmi vin în cale”, mărturisește PR managerul. La începutul drumului ei în carieră Ana a avut de înfruntat păreri preconcepute pe care s-a străduit să le demonteze. Deși avea o educație solidă, inclusiv cu studii încheiate în Anglia și un portofoliu serios de proiecte, s-a confruntat cu o piedică majoră, mai ales pentru faptul că era femeie, care în plus părea și extrem de tânără. „Nu eram luată în serios, lumea mă privea cu un zâmbet în colțul gurii, ca pe „o studentă simpatică”, nu ca pe un profesionist competent. Mi-am dat repede seama care este modul cel mai eficient de a schimba această părere: prin muncă și rezultate. Și am făcut acest lucru, am câștigat astfel încrederea și respectul colegilor și partenerilor de afaceri. Acestea sunt două valori care îmi sunt foarte importante în toate relațiile, de serviciu și personale”, spune Ana Bobancu.
Calea spre succes este presărată cu muncă
Ana Bobancu scrie în fiecare zi propria definiție a succesului în viață și în profesie. „Pentru mine succesul este implicare și angajament în proiecte și activități care îmi aduc atât mie, cât și „beneficiarilor”, satisfacție și valoare. Calea spre succes este însă de multe ori întortocheată și necesită mult efort, inspirație și perseverență”, declară Ana Bobancu. O zi din viața Anei Bobancu poate să înceapă în zorii zilei și să se termine după un maraton de 16 ore. Uneori, în week-end, își ia laptopul acasă ca să mai lucreze, dar încearcă să rezolve această problemă prin planificare, prioritizare și delegare. „Sunt considerată o persoană bine organizată. Ziua mea începe cu liste de to-do; fiecare proiect și program are check-list-uri și planificări. Nu mai rămâne decât să investesc efort, inspirație, timp, know-how, perseverență, dar și flexibilitate pentru a le duce la final de succes. O viziune bună și o planificare pe măsură reușesc să aducă plus valoare oricărui proiect. Acest lucru se transpune și în viața mea personală, într-un cadru mai relaxat, desigur”, mai spune Ana.
Pentru varianta completă a articolului, detalii AICI.