11 speakeri din 11 domenii diferite: un scriitor; un chirurg; un arhitect; un muzician; un coorporatist; un realizator şi prezentator TV; un bloger culinar; un inginer; un economist; un sociolog și un artist fotograf, după cum urmează:
Să reinventăm roata… pentru maşinile electrice
Răzvan Basarabeanu este din Braşov şi predă la o firmă de formare profesională.
Maşinile electrice au dominat transportul pe şosele cu mult timp înaintea autovehiculelor cu motoare cu ardere internă. Azi prin inovare tehnologică putem să creştem autonomia maşinilor electrice şi să reducem numărul staţiilor de încărcare prin reinventarea roţii…pentru maşinile electrice.
Cum se vede orașul Braşov prin ochii a 10.000 de turişti?
Surorile Carmen și Simona Ciuraru au creat Asociaţia „Cultour“ care se ocupă de promovarea turistică în oraşele Braşov și Bucureşti.
Proiectul numit „Free city tour Braşov”, conceput de Carmen, e fascinant de simplu, Fără rezervări şi gratuit pentru turişti. Carmen, împreună cu sora ei Simona, au dezvăluit frumuseţile Braşovului la peste 10.000 turişti. Ce anume descoperă însă surorile?
Sociolog pasionat de comunicare, Claudiu Bădescu lucrează de peste 12 ani în Elveţia cu organizații internaționale și companii private.
Expert în comunicare strategică, Claudiu crede cu pasiune în efectul catalitic al disrupției asupra cunoașterii. Privește prin lentile de sociolog și definește disrupția, efectele ei asupra creativității dar și asupra vieții cotidiene, precum și utilizarea ei pentru a genera cunoaștere. Motto-ul său: Gândesc, deci disrup!
Avem imaginaţie. Să o accesăm … instant!
Scriitoare şi jurnalistă în Liverpool, Anglia, Arabella McIntyre-Brown s-a stabilit în micul sat de poveste Măgura-Bran în urmă cu 5 ani.
După ce Prinţul Charles s-a îndrăgostit de zona transilvană, zeci de britanici s-au stabilit în satele transilvane. Arabella vine din Liverpool şi s-a stabilit lângă Castelul Bran.
Să vedem mai clar
Realizatorul emisiunii “Tinereţe fără bătrâneţe” de la Digi24, Izabela Pănescu inspiră oamenii să aibă un stil de viață sănătos prin exemplul propriu.
Hrana sănătoasă ne ajută să avem un organism sănătos, să prevenim bolile, dar ne ajută şi să înlăturăm „vălul” din mintea şi sufletul nostru şi să vedem mai clar atât în exterior, cât şi în interiorul nostru.
Reîntoarecerea la inocenţă… în jungla tropicală
Călin Cyfer este un muzician cu experienţă. Deține două bloguri unde împărtăşeşte din tot ce experimentează în nutriţie şi sport.
Un jazzman braşovean care ignoră complet pericolele din jungla tropicală, spunând că, de fapt, acolo se simte cu adevărat acasă, creativ şi în deplină siguranţă.
De ce premiul de la YouTube este şi al vostru
Geanina Staicu Avram deține cu soțul ei canalul culinar JamilaCuisine. Ei fac totul de la scenariu, filmare până la montaj.
Campioana vizualizărilor pe Internet din România, chef-ul de la JamilaCuisine, a creat acele videoclipuri prietenoase cu peste 60.000.000 de vizualizări. Află cum a reuşit!
Geneva, locul unde s-a născut un vis acum împlinit în Braşov
La graniţa dintre excepţional şi geniu Dr. Bogdan Moldovan se află în topul chirurgilor generalişti din România.
Moştenirea spirituală lăsată de Prof. Gilles Mentha, de la Centrul de Transplant Geneva, este preluată de Dr. Bogdan Moldovan. Astfel o mare idee, care se naşte în Geneva, se materiealizează în Braşov.
De ce o fotografie face cât 1000 de cuvinte
Fotograf de teatru Adi Bulboacă urmăreşte atât evoluția unor regizori din tânăra generație cât și activitatea marilor regizori.
Sfatul lui pentru cei de acasă este să caute să fotografieze subiectele de care ei sunt pasionaţi. El se consideră norocos să fotografieze ceea ce îl fascinează: teatrul.
Arhitectul Dragoş Arnăutu este singurul român care lucrează la Institutului Casei Pasive (Passivhaus Institut) din Darmstadt, Germania.
Ne va împărtăși câteva idei despre cum să ne proiectăm şi să ne construim casele în ziua de azi, cu exemple concrete.
Curatori
Titiana Morariu, trăieşte în Londra, lucrează la The Boston Consulting Group ca și cercetător. Este pasionată de informație și comunicare, în toate formele ei dar marea ei pasiune este jocul cu cuvintele.
Tibi Ruczui, trăieşte în Brașov. Pasionat de ştiinţă şi tehnologie, de filosofie şi jurnalism, Tibi a lucrat 20 ani în cercetarea ştiinţfică la INAR, iar în prezent lucrează la o publicaţie bilingvă (germană-română) cu profil turistic ca şi editorialist.
Voluntari
Elev dedicat autocunoaşterii, Radu Cioaric se redescoperă constant prin activităţi de voluntariat în cadrul Hospice, TEDx şi al evenimentelor culturale, îmbinând educaţia formală cu cea non-formală.
Elevă şi voluntară pasionată de jurnalism şi comunicare, Andrea Bocskor este content producer la TEDxBraşov, membră a Organizației Naționale Cercetaşii României şi Voices of the World.
Adriana Munteanu este iubitoare de muzică şi teatru, pe lângă activităţile de voluntariat săvârşite de-a lungul a 7 ani în cadrul Crucii Roşii Germane şi Române şi este cunoscătoare a 7 limbi străine.
Editorul blogului româno-bulgar ”Podul prieteniei” jurnalistul-independent Vladimir Mitev este translator TED şi coordonează echipa de traducători de la TEDxBrașov.
Caştigătoarea locului 1, secţia desen, a concursului naţional Carmen Sylva, organizat de Castelul Peleş, Daria Iştoc, elevă la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” este fascinată de ideile şi oamenii de la TEDx.
Pasionată de călătorii şi de tot ce înseamnă comunicare şi societate, Anda Netejoru este o elevă premiată în cadrul multor competiţii internaţionale NASA. Crede cu ardoare în cauza TED.