Noi să fim sănătoși!
Românii sunt tot mai bolnavi, nu se mai vaccinează, nu mai doresc să meargă la doctori. Unul dintre modurile în care distrugi cel mai ușor o țară este să lovești două sisteme – cel de educație, pentru că viitorul va fi crunt afectat, format din analfabeți funcțional, oameni care se descurcă parțial în ceea ce fac, și în cel de sănătate, pentru că îți afectează prezentul. Un om bolnav nu va fi la fel de productiv ca unul sănătos, ceea ce afectează grav economia.
Calitatea vieții în România este tot mai mult afectată de existența unor guvernanți care nu au nimic de a face cu această experiență, care consideră că dacă mărești salariile medicilor a rezolvat problema sănătății, fără a se mai întrebuința să investească în activitățile necesare pentru a ține oamenii departe de spital. S-a demonstrate științific faptul că un om care participă la activitățile culturale, de exemplu, este mai inteligent și mai sănătos. Din păcate, în afara Bucureștiului, primăriile finanțează chermezele cu lăutari, mici și bere. Iar asta nu te face mai cult.
Românii se așteaptă de la cei care îi guvernează, atât la nivel central, cât și la nivelul orașelor sau comunelor, să le ofere alternative la o viață static, anostă. Suntem țara care petrece cel mai mult timp în fața televizorului, dar nu știm cum să ne comportăm într-o sală de teatru, trăim într-un oraș înconjurat de munți, dar dacă cumva ne ducem într-o drumeție descoperim că sunt plini de gunoaie. Toate acestea pleacă de la o lipsă cruntă de cultură, de educație, de interes pentru promovarea spiritului civic, lucruri care ar face calitatea vieții să crească și să ne ofere posibilitatea de a fi mai buni.
Trăim în țara în care mori cu zile pentru că majoritatea medicilor a plecat dincolo, iar prin facultățile de medicină deja se știe că principala destinație după terminarea cursurilor este străinătatea. În țară rămân doar cei care se pot adapta unui sistem care își „suge” populația de energie și de speranță, iar apoi ne plângem că am ajuns nicăieri din punct de vedere economic și social.
Nu ne rămâne decât să sperăm că de la an la an lucrurile vor evolua, iar mai apoi să ne spunem în gând, atunci când vedem că la conducerea Guvernului ajunge o analfabetă care nu pierde niciun moment în încercarea ei de a se lupta cu limba română, „Noi să fim sănătoși!”