Nu există oameni mulțumiți pe de-a-ntregul. Niciodată nu o să vezi un om mulțumit de aspectul orașului său, întotdeauna va găsi ceva de adus în plus la această arhitectură dezordonată care se întinde în fața sa. Mereu va fi cineva care știe mai bine.
Brașovenii dau exemplu Oradea ca mod de dezvoltare, ca mod în care a reușit să își repare Centrul istoric. Orădenii își doresc, în schimb, să ajungă la Brașov, considerat un punct de interes nu doar pentru „aerul de munte”, ci și pentru aerul istoric al străduțelor care se desprind din Piața Sfatului.
Bucureștenii se mută în Brașov pentru că mai câștigă timp de petrecut cu familia, în loc să îl piardă în traficul din Capitală. În plus, Brașovul oferă aceleași funcțiuni la care aveau acces și în București, mai puțin componenta culturală.
Menirea unei administrații este, însă, de a împăca pe toată lumea, de a găsi soluții pentru toate categoriile de oameni. Că îi apreciem sau nu, cei pe care i-am ales au ajuns la putere pentru că au fost votați de majoritate, iar într-o democrație majoritatea decide. Acesta este jocul!
Ce ne dorim? Tramvai? Pe surse ar fi ieșit un sondaj făcut de primarul Coliban pe contul său de Instagram și doar 92% dintre followerii săi și-ar dori acest mijloc de transport electric. Ne dorim piste de biciclete? Într-o țară în care furtul este la ordinea zilei, bicicletele sunt o pradă ușoară. Eu am primit după opt ani o hârtie de la Parchet prin care eram anunțat că dosarul în care era anchetat cazul furtului bicicletei mele a fost clasat.
În schimb, ne dorim ca instituțiile să își facă datoria. Pe de altă parte, când și-o fac, se găsesc diverși care să se revolte că s-a întâmplat să închizi un restaurant cu pretenții din buricul târgului, ci nu unul de la periferie. Asta cu toate că acel restaurant a fost depistat cu nenumărate nereguli.
Dar nu există oameni mulțumiți pe de-a-ntregul…