Acționarii Aro Palace vor să ia bani europeni ca să modernizeze un corp al hotelului, închis în urmă cu patru ani. După investiție, estimată la 14,4 milioane de euro, hotelul ar urma să fie extins cu 170 de locuri la patru stele, categoria de confort cea mai căutată de oamenii de afaceri care ajung în Brașov.
Unul dintre cele două corpuri ale Aro, cel mai cunoscut hotel din Brașov, a fost modernizat în 2005, când a devenit prima structură de cinci stele de la munte. Cu 392 de locuri, Aro Palace, așa cum se numește acum, atrage atât oameni de afaceri, cât și turiști străini veniți să viziteze România.
Celălalt corp al clădirii, cu 197 de locuri, clasificat la trei stele, a fost închis în urmă cu patru ani, pentru că nefiind modernizat, nu mai dădea bine pe lângă vecinul său de lux. Cei de la Aro au constatat în ultimii ani că principalii clienți ai hotelurilor de categorie superioară din Brașov sunt oamenii de afaceri, iar ei caută în special structurile de patru stele.
Acționarii Aro au făcut un calcul și au constatat că pentru a ridica gradul de confort al corpului de clădire e nevoie de o investiție de peste 14 milioane de euro. „Lucrăm acum la o documentație și încercăm să accesăm în cadrul Programului Operațional Competitivitate fonduri pentru modernizarea aripii vechi a hotelului”, a declarat Daniela Tibeică, directorul general al Aro Palace. Ea spune că în urma modernizării, spațiile vor fi reconfigurate, astfel încât să fie mai mari, iar clădirea va avea 170 de locuri, cu 27 mai puțin decât acum.
Cu o istorie de peste 70 de ani, fiind inaugurat cu mare fast în anul 1939, Aro este unul dintre cele mai mari hoteluri de cinci stele din afara Bucureștiului, cu 312 camere duble, single, apartamente, garsoniere, un apartament prezidential, o cameră pentru persoane cu handicap, șase restaurante, patru săli de conferință și un centru spa. În anul 1963 a fost extins, construindu-se un nou corp de clădire.
Aro Palace SA, compania care deține hotelul de cinci stele, administrează mai mult de 1.200 de locuri de cazare în Brașov, deținănd și hotelurile Capitol, Coroana, Postăvaru și Aro Sport, dar și Cetatea Brașovului, cu trei restaurante, restaurantul Cerbul Carpatin, Casa Pădurarului și restaurantul Panoramic de pe Tâmpa. Principalul acționar al Aro Palace este SIF Transilvania.
Firma a încheiat anul trecut cu afaceri nete de 23,9 milioane de lei, venituri din exploatare de 24,2 milioane de lei și un profit net de peste 322.000 de lei. Pentru acest an Aro își propune venituri totale de 25,4 milioane de lei și un profit brut de aproape un milion de lei.