Ce trebuie să fac pentru a fi considerat un angajator preferat? Este o întrebare care și-o pun multe companii în ziua de astăzi în încercarea de a răspunde la solicitările tot mai înalte ale forței de muncă.

Este o definiție posibilă?

Ce poate transforma o companie într-un angajator de top, în angajator preferat? Depinde când, cum, cui pui întrebarea. Pentru unii este vorba oportunități de dezvoltare, pentru alții este atmosfera de la lucru, pentru toți este vorba de pachetul de beneficii. Dacă întrebăm 10 persoane, vom primi 10 răspunsuri diferite, cu sute de dorințe și cerințe care nu pot fi satisfăcute în același timp. Astfel, este destul de greu pentru o companie ca Schaeffler, care are posturi de la operatori în producție la programatori și ingineri, să ofere un răspuns unic. Dar compania s-a străduit să găsească o formulă, pe care o îmbunătățește continuu, pentru a satisface cât mai mult angajații actuali și viitori.

Oportunități de dezvoltare

Vrei și poți mai mult? Atunci cu siguranță vei găsi o cale care te va ajuta să ajungi mai departe: Schaeffler oferă angajaților multe programe de dezvoltare. Se poate porni de la cursuri punctuale până la programe complexe, pe termen de câte un an. Iar progresele se monitorizează și se recompensează.

Pachet de beneficii

Angajații de astăzi nu se mai uită doar la salariu când primesc oferte de muncă. Salariul este doar punctul de pornire. Pachetul de beneficii și prime reflectă adevărata valoare a venitului. O companie puternică, de succes, recompensează performanța și oferă beneficii care pot surprinde pe mulți. La Schaeffler fiecare lună poate aduce prime și bonusuri. Pe lângă cele deja așteptate, de concediu, de sărbători, etc. se adaugă prime substanțiale de performanță, succes, subvenție la o cantină care oferă un meniu extrem de variat, beneficii medicale și multe altele.

Recunoaștere personală

Se spune că dacă îți cunoști adevărata valoare, nu contează ce cred alții despre tine. Această zicală este mult prea simplistă. Ce cred alții despre noi și cum ne tratează sunt componente care au un impact puternic asupra fiecărei ființe integrate în societate. Astfel, Schaeffler răspunde așteptării angajaților are aduc contribuții concrete la locul de muncă prin recunoaștere și recompense considerabile. Chiar și colegii se pot promova reciproc prin nominalizări la gala de Premii Anuale unde se premiază angajații cu rezultate deosebite la diverse categorii.

Mai mult decât un job

Pasionați de ciclism? BikeTeam Schaeffler invită angajații Schaeffler cu prieteni și familii la tur în fiecare săptămână de vară. Poate alt sport este mai degrabă preferat pentru un stil de viață sănătos? Peste 12 echipe coordonate intern pot practica sporturi, participa la competiții corporatiste, cupe interne, precum cea de fotbal sau pescuit și zile dedicate, cum sunt Schaeffler Schi și Bike Sunday. Sărbătorile sunt marcate, de multe ori cu familii și prieteni, precum Ziua Copilului și a Mediului. Copii angajaților sunt de multe ori în prim-plan, de exemplu prin concursuri de desen cu premii sau programe de practică vara, cum este „angajat în vacanță”. Mai mult, angajații sunt angrenați în programul de responsabilitate socială, în campanii de donații, plantare și alte proiecte cu scopul de a face un bine pentru societate și viitor alături de companie.

Ce zic experții

Și cum companiile se orientează după indicatori, premii acordate de agenții acreditate, în urma unor sondaje detaliate, sunt întotdeauna binevenite. Un ultim exemplu din această serie: „Romania’s Favourite Employers Stamp” obținut în 2017 de Schaeffler România.