„Este o sintagmă în filosofia budistă…. mintea începătorului. Este minunat să ai o asemenea minte.”
– Steve Jobs
11 speakeri din 11 domenii diferite:
Un Scriitor; un Chirurg; un Arhitect; un Muzician; un Coorporatist; un Realizator şi Prezentator TV; un Bloger culinar; un Inginer; un Economist; un Sociolog; un Artist fotograf.
3 Invitaţi de peste hotare:
Marea Britanie, Elveţia, Germania
„Mijlocul de producţie” este deja, şi va fi într-o măsură din ce în ce mai mare, cunoaşterea.
În acest context tema propusă la TEDxBrașov, a reîntoacerii la inocenţă, are drept scop principal, ca oricare eveniment marca TED, să ne facă în cele din urmă, să avem o înţelegere amplă a lumii în care trăim.
O să vedem pe scena TEDx un economist al cărui “job” este, în mod paradoxal, unul nerenumerat. Acţionează acest economist după noile reguli din societatea postcapitalistă? Cu siguranţă că da! Va avea acest economist o anumită influenţă asupra unui coorporatist…prezent și el pe scenă? Să vedem!
Ai nevoie să te reîntorci la lucrurile esenţiale. Şi se face că într-o asemenea stare, un alt speaker TEDx, economist şi inginer în egală măsură, ne va povesti cum a reinventat roata…pentru maşina electrică.
Mai departe, pentru a face asta ai nevoie de ceea ce numeşte un alt speaker, sociolog din Elveţia, disrupere.
Unul din speakerii de la TEDx, un bloger culinar, a spart practic cu peste 60 de milioane de vizualizări pe YouTube, toate bariele posibile şi imposibile ale comunicării în mediul online şi asta doar în România.
Pentru că avem nevoie să discernem ce e nou şi ce e vechi, realizatorul şi prezentatorul TV de la emisiunea “Tinereţe fără bătrâneţe” ne va arăta un punct de vedere despre modul în care am putea scăpa de ceaţa care ne aurolează minţile.
Mai puteți asculta ce spune un artist fotograf fascinat de natură şi de lumea teatrului, unde natura umană e ca şi în Paradis.
„Atunci când nu mai suntem copii, înseamnă că am murit demult”
– C. Brâncuşi
Un muzician care s-a întors recent din Sri Lanka va vorbi despre povestea noastră, a oamenilor, a celor care şi-au pierdut inocenţa dorind să cunoască, să ştie mai mult decât este strict necesar.
Stă oare în puterea noastră să nu agresăm în continuare acest Paradis? Clădirile, spune unul din speakeri, arhitect în Germania, pot servi la reconcilierea relaţiilor omului cu mediul înconjurător.
Să ascultăm şi punctul de vedere al unui chirurg, care de prea multe ori în ultima vreme este pus în situaţia de a readuce la viaţă oameni pe cale de a se stinge din motive, poate, independente de ei înşişi.
Noua societate, pardisul… sunt toate aici. Trebuie doar să le vedem! Asta încercă să ne spună și un alt speaker, scriitorul din Anglia.
Vineri, 27 mai, Centrul Cultural Reduta
TEDxBrașov: Return To Innocence