Reprezentanții dezvoltatorului Alphaville întăresc ideea că Brașovul reprezintă o atracție solidă pentru investitori, iar cererea pentru noi locuințe va rămâne crescută, în ciuda previziunilor sumbre ale unor analiști economici.

Demarat în 2018, pe fosta platforma Fartec, proiectul Alphaville Arena continuă anul acesta cu cea de-a treia etapă de dezvoltare și finalizarea celei de-a doua.

Față de finele anului 2021, reprezentanții dezvoltatorului imobiliar brașovean susțin că începutul de an a venit cu un interes crescut pentru achizițiile imobiliare, interes îndreptat în special către apartamentele cu 2 și 3 camere. „Interesul se datorează, pe de o parte, dorinței de investiție a banilor lichizi în proprietăți vandabile, iar, pe de altă parte, și ca urmare a majorării plafonului pentru aplicarea TVA 5% la achiziția de locuințe de până în 140.000 euro, care a reprezentat un trigger (declanșator – n.r.) de care mulți aveau nevoie pentru a porni în căutarea unui imobil, în special a structurilor cu 3 camere”, au explicat reprezentanții dezvoltatorului imobiliar brașovean.

Aeroportul, un plus și pentru domeniul imobiliar

De altfel, reprezentanții Alphaville sunt de părere că și trendul ascendent al prețurilor de pe piața imobiliară se va menține și pe parcursul acestui an. „Brașovul reprezintă o atracție solidă pentru investitori, iar lucrul acesta nu se va schimba prea curând, din contră, deschiderea Aeroportului Ghimbav va crește cererea de locuințe și va ajuta ca ritmul dezvoltărilor imobiliare să nu încetinească”, sunt de părere oficialii companiei.

Din experiența ultimilor ani, cei de la Alphaville au constatat că din ce în ce mai mulți oameni optează pentru investiția în imobiliare, aceasta reprezentând o sursă de venit suplimentară, fie aleg Brașovul ca oraș în care să locuiască. „Perioada pandemiei a avut și ea un rol semnificativ în creșterea cerinței de pe piață. Oamenii au început să aprecieze tot mai mult un cămin aerisit, să își dorească apartamente sau case mai mari, cu grădini sau terase generoase. Locuințele cele mai solicitate sunt cu siguranță structurile de 2 camere. Acestea sunt cele mai potrivite pentru o investiție, dar și maleabile în funcție de statutul clientului”, au adăugat reprezentanții dezvoltatorului.

123 de noi locuințe vor fi predate în acest an

În vara acestui an, 123 de noi locuințe cu structuri variate, din cea de-a doua etapă a proiectului Arena, ar urma să fie definitivate.Structurile concepute de arhitecți sunt diverse, acestea reușind să acopere toate cerințele proprietarilor. De la structuri tip studio și garsoniere la apartamente cu 2 sau 3 camere, cu bucătării închise sau open-space, cu terase generoase care diferă în funcție de etajul sau orientarea de care este interesat clientul”, au precizat reprezentanții Alphaville.

Arena va însemna însă un total de 318 noi locuințe, în 3 blocuri, cu câte 11 etaje, întregul proiect urmând să fie definitivat la finalul anului 2023, când ar urma să fie predate și ultimele 86 de apartamente din cea de-a treia etapă, cu boxe și spații de depozitare gândite special pentru a ușura traiul rezidenților.

Închirierea, o soluție de criză

În ciuda unei crize economice previzionată de analiști, și această ultimă etapă va fi dusă la bun sfârșit, după cum au asigurat oficialii Alphaville, iar una dintre soluții, în cazul în care parte dintre locuințe nu se vor vinde, va fi închirierea lor. De altfel, strategia pe care Alphaville o aplică in continuarea planului de expansiune a proiectelor rezidentiale din Brașov este aceea de a implementa strategii de management al riscului, respectiv dezvoltarea constructiilor etapizat, prin vanzarea de apartamente concomitent cu executia acestora.

În plus, pentru a rămâne unul dintre dezvoltatorii de top, Alphaville a investit și în proiecte inovative, care vor aduce un plus de confort clienților. Unul dintre acestea a vizat extinderea pachetului de tehnologie smart, cu ajutorul căruia deja, în prezent, locatarii pot controla de la distanță căldura, electricitatea, senzorul pentru detectarea umidității, dar și alte funcții suplimentare.

Susținerea educației tinerilor

Nu în ultimul rând, și pe parcursul acestui an Alphaville va continua să se implice în proiectele de responsabilitate socială. „Luna aceasta, s-a finalizat Proiectul CRESC (Conștientizare Responsabilitate Educație Sănătate Conexiune) – Program de conștientizare și prevenție pentru anxietate, depresie și bullying în rândul elevilor, implementat de Asociația Academia de Bine și finanțat cu ajutorul Alphaville. Vom continua și in 2022 să ne implicăm în susținerea educației tinerilor și nu numai, iar pe viitor vom iniția și alte proiecte ce vin în sprijinul comunității”, au subliniat reprezentanții dezvoltatorului imobiliar.