Atasagon Detox & Wellbeing Center a apărut în orașul de la poalele Tâmpei în anul 2015, din pasiunea pentru prevenție și promovarea unui stil de viață sănătos a medicului fondator, specialist în Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Dr. Alina Spinean.

„Mi-am dorit să fac mai mult decât a mă alătura unui market existent. Mi-am dorit să fac parte din tendințele care au ca motor educația și armonia minte-trup-suflet. Atasagon este un proiect pe care l-am demarat împreună cu soțul meu, partener de viață și de afaceri, Muhammet Gurkan. Misiunea noastră este aceea de a clădi o punte între teorie și viața reală. Fiecare element din experiența Atasagon invită la o reîntoarcere către sine, la o deconectare de la elementele stresante din mediul înconjurător și la revenirea înspre origini”, povestește Alina.

Inteligența emoțională dezvoltată, un avantaj al femeilor în afaceri

În afaceri, o femeie care știe ce vrea și este determinată să aibă succes în aceea ce face poate fi intimidată chiar și pentru bărbați care, în mod tradițional, au deținut monopolul în afaceri.

„Există preconcepții vizavi de reușita în afaceri a doamnelor. De exemplu, se spune că femeile sunt conduse de emoții și prin urmare nu ar putea să ia decizii strategice solide. În cazul acesta aș argumenta că femeile au o inteligență emoțională dezvoltată care le poziționează în avantaj în relații interumane și dezvoltarea unei rețele de comunicare eficientă și pozitivă cu echipa și colaboratorii. Atâta timp cât ești asumată, argumentată și ai o viziune clară, îți poți câștiga respectul și dreptul la opinie în orice discuție”, subliniază Alina.

Inteligența emoțională, intuiția, creativitatea în idei, abilitatea de a planifica și delega fără a omite factorul uman și importanța motivației sunt doar câteva dintre lucrurile care au ajutat-o pe Alina să dezvolte businessul.

„Atasagon Detox & Wellbeing Center continuă să atragă distincții care recunosc meritele incontestabile ale serviciilor și misiunii în care se angajează cu pasiune tocmai și devotament. Optimismul, gândirea elastică și deschisă, înțelegerea culturii și a modurilor de relaționare diferite prin prisma multelor experiențe pe care le-am avut în afara României consider că m-au ajutat enorm de-a lungul timpului. De asemenea, a trebuit să învăț să mă situez mereu într-o poziție favorabilă, indiferent de obstacol, tocmai pentru a identifica o nouă oportunitate și a reuși să o explorez”, afirmă Alina.

„Poți face pasiune din absolut orice”

În acest domeniu, provocările sunt nenumărate, de la implementarea unui concept nou în România de a introduce o nouă abordare asupra stilului de viață și până la perioada dificilă a pandemiei de COVID-19.

„Nu ne-am focusat pe supraviețuire, ci am apelat la un optimism extrem și am folosit perioada aceasta pentru a reinventa diferite aspecte ale afacerii: de la inițiative sustenabile la cultura echipei și ambiții de viitor. Trebuie să menționez că acest optimism a fost clădit cu suportul unor oameni de elită în domeniul medicinii și în egală măsură de reușita pacienților mei. Mulțumirea faptului că ceea ce creezi poate aduce un plus valoare în viața unui om este motorul dorinței a de fi mai bun și de a merge mai departe. A face bine este egal cu liniște și împăcare, iar acest lucru reprezintă o temelie solidă. Pot spune și că <<omul potrivit la momentul potrivit>> s-a făcut remarcat în aceste momente”, susține Alina.

Brașoveanca își propune să continue dezvoltarea Atasagon Detox & Wellbeing Center, având în vedere că există multă oportunități pentru turismul medical și de wellness în România.

„Îmi doresc să fim deschizători de drumuri așa cum am fost când am pus bazele Atasagon. Cred că orice afacere necesită același set de skill-uri pentru a te asigura că are succes, însă nu trebuie să ai doar ambiții de succes profesional sau financiar. Este nevoie să își cunoști misiunea, să vii cu un concept care să întrerupă marketul și să ai o poveste și o legătură strânsă cu comunitatea în care te plasezi. Indiferent dacă ești femeie sau bărbat, atâta timp cât știi să te înconjori cu experți în domeniul în care activezi și să cauți mereu să înveți, poți face pasiune din absolut orice”, încheie Alina.