„Come Back”, cafeneaua al cărei concept se adresează oamenilor activi, este al doilea brand născut la Braşov şi încă de la deschidere a fost căutat de antreprenori din ţară pentru a fi extins în sistemul de franciză.

Lansat în 2010 la Brașov, proiectul Come Back a presupus dezvoltarea unei rețele de cafenele, care să se adreseze oamenilor activi, care preferă să se oprească undeva să mănânce un sandviş cald sau să servească o patiserie proaspătă şi să ia o cafea „to go”, apoi să se întoarcă la birou.

În prezent, în Braşov sunt deschise două cafenele sub acest concept, în cadrul Coresi Shopping Resort și în Piața Sfatului. „Acest concept se pretează mai mult pentru zone centrale – clienții vin în special în weekend sau în mall – unde se poate lua un mic dejun rapid sau se poate discuta la o cafea”, ne-a spus Daniela Kasper, antreprenoarea care a construit brandul de la zero. „Come Back” este al doilea brand născut la Braşov şi încă de la deschidere a fost căutat de antreprenori din ţară pentru a fi extins în sistemul de franciză. „Puțini au fost cei dispuși să investească câteva sute de mii de euro pentru amenajarea unei locații într-o zonă centrală, cu o chirie pe măsură”, ne-a mărturisit Daniela Kasper.

„Come Back” a funcționat o bună perioadă și pe strada Mureșenilor, însă locația a fost închisă odată cu deschiderea noii cafenele din mall, ținând cont că era destul de aproape de cea din Piața Sfatului, iar un inconvenient era și faptul că nu exista spațiu suficientă pentru terasă, ceea ce era o problemă pe timpul sezonului cald. Un Come Back „de mall” a fost prima dată amenajat în My Place, dar nu a funcţionat decât câteva săptămâni, după care în urma incendiului care a cuprins centrul comercial, a fost închis.

Produse aduse doar de la furnizori străini

Cafeneaua continuă să se aprovizioneze cu marfă de import pe partea de patiserie, pentru că în țară proprietarii brand-ului nu au găsit furnizori care să mențină calitatea pe toată durata colaborării. „Avem produse de patiserie foarte bune şi mereu proaspete. Produsele expuse în vitrină zilnic, dacă nu sunt vândute, nu rămân la vânzare şi în ziua următoare. Oaspeții noștri se opresc la „Come Back” pentru brioșele cu ciocolată, cheesecake și croissante, dar și pentru celebrul tortuleț cu brânză. În centru a fost adus în această vară un bucătar italian pentru a pregăti câteva sortimente cu specific italienesc, pizza și foccacia. La Coresi oferta a fost completată cu paste «home made»”, ne-a explicat Daniela Kasper.

Fiecare locație, cu farmecul ei

Dintre cele două locații existente, cel mai bine din punct de vedere al vânzărilor se situează cea din Coresi. „Cafeneaua „Come Back” Coresi are o evoluție constantă pe perioada întregului an și funcționează mai bine datorită raportului eficient între spațiu disponibil pentru bucătărie și capacitatea la mese, atât în interior cât și pe terasă. Pe terasa acoperită în stil estival poți savura o limonadă cu mentă sau goji, un frappe sau un ceai împreună cu prietenii, în timp ce te bucuri de priveliștea spre munți. Este un spațiu excelent pentru relaxare, chiar dacă ai venit pentru cumpărături sau doar pentru o cafea. Bicicletele pot fi parcate la câțiva metri de terasă, în timp ce proprietarii acestora sorb o limonadă. Pe terasă discuțiile se întretaie, se suprapun și totuși se ocolesc lăsând loc de intimitate. În aer plutește o atmosferă optimistă. În interior mobilierul este confortabil, iar decorul este completat de plante și aranjamente florale inedite. Lămpile coboară din tavan, combinația coloristică de maro cu diferite tonuri de bej, mobilierul, toate adaugă un plus la aerul elegant al cafenelei”, ne-a mai spus proprietara business-ului. Anul trecut, Come Back a atins o cifră de afaceri de 885.000 de euro.

În schimb, cafeneaua din Piața Sfatului le oferă celor care-i trec pragul o atmosferă boemă și relaxată. „Pe terasă se simte mirosul de pizza și foccacia. Și cel de cappuccino. Și spuma de lapte sau ciocolata aromată. Gusturile savuroase și priveliștea spre Tâmpa sunt tot ceea ce ai nevoie pentru a te relaxa. Iar dacă răcoarea devine un impediment, vei primi cel puțin o păturică pentru a-ți prelungi șederea”, ne-a destăinuit Daniela Kasper.

Peste 20 de sortimente de cafea

 În meniul Come Back poți găsi peste 20 de sortimente de cafea și ciocolată: espresso, cappuccino, caffe latte, latte machiatto, americano, Frappé, Leonardo Dark sau White în varianta fierbinte sau cu gheață etc. Toate sunt produse marca SCHARF, companie cu sediul central în Austria, pe care le puteți găsiți în peste 300 de cafenele din afara țării. „Folosim boabe de cafea Arabica premium, cultivate în zone muntoase, care sunt ideale pentru o prăjire blândă, pentru a oferi o explozie de arome. Cultivarea, selectarea și prăjirea cafelei reprezintă simbioza perfectă dintre știința și arta dezvoltată de experții în cafea și preparatori, perfecționată ulterior prin folosirea tehnologiei specifice a Grupului Scharf”, ne-au mai destăinuit proprietarii cafenelei.