Autor: Diana Lăpușneanu, Content Writer la Mondly

Viața arată foarte diferit astăzi față de acum un an. Conferințe, festivaluri, concerte, expoziții, seri în oraș cu colegii – toate par acum amintiri din alt secol. Însă, deși am lucrat atât de mult timp de acasă, Mondly a continuat să strălucească pe podiumurile internaționale ale inovației în educație. Parteneriatul cu Oxford University Press, ocuparea podiumului Apple în peste 150 de țări și clasarea pe locul doi în topul european al celor mai descărcate aplicații pentru învățarea limbilor străine sunt doar câteva dintre performanțele atinse de Mondly în pandemie.

 Cu toate că nu suntem în Silicon Valley, ne putem lăuda cu minți geniale ca acolo. Iar brașovenii de la Mondly știu asta. Tocmai de aceea, au rămas în Brașov și au dezvoltat aici, cu o echipă 100% românească, aplicația pentru învățarea limbilor străine care are acum peste 70 de milioane de instalări în întreaga lume. Prin realizările lor, tinerii de la Mondly aduc o parte din Silicon Valley la Brașov și pun România pe harta tehnologică a lumii.

 40 de computere Apple pentru 4 licee din județul Brașov 

Mondly iubește România și Brașovul. Fie că discută cu Apple, Google, Huawei sau Oxford, echipa Mondly se mândrește întotdeauna cu originile sale transilvănene. Tocmai de aceea, se implică mereu în dezvoltarea Brașovului și face o tradiție din a oferi ceva înapoi comunității.

 În 2020, echipa Mondly a inaugurat trei laboratoare cu iMac-uri de ultimă generație în trei licee cu tradiție din Brașov și Făgăraș: Colegiul Național „Andrei Șaguna”, Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil”, Colegiului Național Dr. Ioan Meșotă și Colegiul Național „Radu Negru”.

 Aceasta nu a fost prima acțiune de acest gen pentru compania brașoveană. Două astfel de laboratoare cu 30 de computere Apple au fost inaugurate de către echipă și la Universitatea Transilvania din Brașov în 2018 și 2019. 

 Investind în educație, Mondly oferă tinerilor brașoveni șansa de a studia la cele mai înalte standarde internaționale chiar aici, acasă. În definitiv, viitorul țării stă în mâinile educației, iar schimbarea acesteia în bine poate începe de la fiecare dintre noi.

Mondly în parteneriat cu Oxford University Press

Contextul crizei cauzate de pandemie a determinat multe companii să își regândească strategia și modul de lucru. Deși 2020 a fost un an plin de provocări, echipa Mondly s-a adaptat rapid noilor cerințe, și-a mutat biroul acasă și a continuat să facă performanță.

 În 2020, aplicația Mondly a fost descărcată de un număr record de 20 de milioane de oameni ajungând la un total de 70 de milioane de instalări în întreaga lume din 2014 și până astăzi. Rezultatele impresionante au propulsat aplicația pe locul II în topul european al celor mai descărcate aplicații pentru învățarea limbilor străine și pe locul III în lume.

Notorietatea crescândă a aplicației a determinat răspunsuri pozitive și din partea comunităților de pe alte canale: website-ul și blogul Mondly au atins 500.000 de accesări lunar, iar contul de TikTok a ajuns la peste 300.000 de urmăritori în mai puțin de două luni.

Mai mult de atât, la invitația Departamentului de Inovare al Universității Oxford, compania brașoveană a pus bazele unui parteneriat inedit cu Oxford University Press, cea mai mare editură universitară din lume. Noul modul cu teste de progres pentru limba engleză disponibil în aplicația Mondly permite învățarea și testarea limbii engleze din 33 de limbi materne – inclusiv româna – și oferă acces la peste 100 de teste ce cuprind 3500 de întrebări.

 „Aplicația Zilei” în 157 de țări

Din inima României, de la poalele muntelui Tâmpa, în orașul idilic al lui Honterus, 30 de tineri profesioniști din domenii diverse precum programare, marketing, design, limbi străine, psihologie, statistică și modelare 3D construiesc viitorul învățării limbilor străine. Și pentru că o fac cu pasiune și dedicare, munca lor este mereu încununată de succes.

 Ca urmare a parteneriatului cu Oxford University Press, Mondly a fost desemnată „Aplicația Zilei” în 157 de țări pe iPhone și iPad. Aceasta este o distincție deosebită – un Oscar al aplicațiilor mobile – pe care editorii App Store-ului Apple o oferă personal aplicațiilor inedite. 

 Un alt moment emoționant pentru echipă a avut loc cu ocazia Zilei Naționale a României, atunci când Apple a sărbătorit poveștile de succes ale aplicațiilor românești. Fiind o ocazie atât de specială pentru români, Mondly nu putea lipsi de pe podiumul tricolor atât de drag tinerei echipe brașovene.

mondly-1-decembrie-feature

Extinderea pe piața chineză cu sprijinul Huawei

Accesibilitatea și perfecționarea continuă a produsului sunt cruciale pentru orice dezvoltator de aplicații mobile. Anul trecut, compania brașoveană a pus accent pe dezvoltare pentru a răspunde nevoilor unei piețe mai largi de consumatori. În acest sens, a lansat opt limbi noi în aplicație – printre care și latina -, ajungând la un palmares impresionant de 41 de limbi.  Mai mult, a devenit partener oficial PlayStation pentru a face disponibilă aplicația Mondly VR și pe platforma PlayStation VR și a lansat Mondly și pe Huawei AppGallery.

Extinderea brașovenilor în China s-a dovedit a fi un real succes. Mondly a apărut în numeroase comunicate de presă oficiale de la Huawei și a fost prezentată în cadrul conferinței dezvoltatorilor Huawei drept un exemplu de urmat pentru extinderea pe piața chineză.

 Viitorul este handsfree

În ciuda limitărilor impuse de pandemie în 2020, echipa Mondly a fost mai unită și mai performantă ca oricând. E în firea noastră, ca români, să fim puternici și să facem performanță chiar și atunci când contextul nu e de partea noastră.

În 2021, Mondly anunță lansarea unui produs inedit, unic în domeniul limbilor străine și inspirat din viitor. Mondly HandsFree vine în întâmpinarea utilizatorilor care pun accent pe productivitate și permite învățarea limbilor străine complet handsfree („fără mâini”). Cu Mondly HandsFree, vei putea învăța limbi străine în timp ce gătești, faci cumpărături, curățenie, sport sau conduci. 

De asemenea, Mondly va lansa Mondly VR și pe Oculus Quest în colaborare cu Oculus, platforma deținută de Facebook. Așadar, pentru echipa de vizionari de la Mondly, se anunță un an la fel de plin. Stai cu ochii pe pagina lor de Facebook (Mondly România) și susține echipa alături de care România strălucește pe podiumurile inovației în educație.