Anul trecut, cea mai redusă creștere din domeniul HORECA s-a înregistrat în sectorul cafenelelor, de 24,2%, până la 73,25 milioane de lei (aproximativ 16,3 milioane de euro), după cum arată datele puse la dispoziție de Camera de Comerț și Industrie pe baza bilanțurilor depuse companiile din acest domeniu.

În ceea ce privește barurile, pe primul loc se află compania Golden Money SRL, cea care operează cafenelele Las Vegas, care însă sunt genul de cafenele-casino. Compania a ajuns anul trecut la afaceri de 9,22 milioane de lei (peste două milioane de euro), în condițiile în care are deschise 24 de astfel de locații în 7 județe și în București.

Pe locul doi, se află compania Vanilla Invest, societatea care administrează barurile Vanilla din Unirea Shopping Center și Coresi Shopping Resort. Anul trecut, cele două baruri au avut afaceri de 2,5 milioane de lei, după ce în 2014 avuseseră, cu doar o locație, 1,7 milioane de lei.

Pe locul trei se află Schwarz Pub, barul controlat de familia consilierului local Adrian Oprica, care anul trecut a anunțat un business de 1,65 milioane de lei, în creștere de 2,5 ori față de anul anterior, în timp ce locul patru este deținut de Deane s Pub, cu afaceri de 1,59 milioane de lei, înn creștere cu peste 50% față de anul anterior.

Compania TCI Prodconstruct, controlată de soția consilierului local Sergiu Chifu, care operează Temple Pub, a încheiat anul trecut cu afaceri de 1,58 milioane de lei, într-o ușoară creștere față de anul anterior.

Top 5 Baruri

Las Vegas Cafe – 9,22 milioane de lei

Vanilla Invest – 2,5 milioane de lei

Schwarz Pub – 1,65 milioane de lei

Deane s Pub – 1,59 milioane de lei

Temple Pub – 1,58 milioane de lei