Deși a început cu o carieră în jurnalism, marketingul a devenit o nouă pasiune și inspirată de mama ei care a învățat-o să caute întotdeauna autodepășirea, a reușit să devină director de marketing al uneia dintre cele mai mari companii de dezvolare imobiliară din Brașov.

Și-a început cariera în jurnalism, un domeniu care a atras-o de la bun început și unde a pus mult suflet. A ales însă să se dezvolte pe plan profesional și a decis să se orienteze și către lumea marketingului, care a devenit ușor, dar sigur, o nouă pasiune. „Mama, de profesie medic, a fost persoana care m-a inspirat, omul de la care am învățat și care m-a ambiționat să nu mă mulțumesc cu ceea ce știu, ci întotdeauna să caut autodepășirea. Așa se face, că deși nu aveam înclinații spre materiile exacte, matematică, fizică, informatică, la fel cum avea sora mea, mama a avut înțelepciunea să mă sfătuiască să îmi urmez visul”, ne-a spus Oana Păun.

În lumea știrilor

Astfel, după terminarea liceului, a dat examen de admitere la SNSPA, Comunicare și relatii publice, iar din anul II de facultate a fost recrutată de Pro TV, unde a și început să lucreze din anul 2008. „Pasionată și captivată de «motorul» din spatele ecranului, m-am dedicat foarte mult acestui prim job din viața mea, iar rezultatele nu au încetat să apară. După un an am fost numită Editor of the Day, coordonând echipa de jurnaliști pe partea de online a postului și având rezultate extraordinare – am devenit primul site de știri din România. După aproape patru ani de lucru pentru ProTV, am decis să încerc și altceva, tot în domeniul jurnalismului, astfel am început colaborarea cu Antena 3 România, ocupând postul de Editor of the Day. Aici, am lansat mai multe campanii sociale și economice, aducând un plus valoare site-ului www.antena3.ro, alături de colegii mei”, își amintește Oana.

Originară din Craiova, Oana a ajuns în Brașov în anul 2011, urmându-l pe soțul ei care primise o oferă de lucru la poalele Tâmpei. „Deși lucram pentru ProTV la vremea aceea, am decis să îl urmez. Am lucrat de acasă, fiindu-mi instalate pe calculator toate programele necesare desfășurării activității, desi niciunei alte persoane nu i s-a mai făcut această favoare. Astfel, din 2011 mă bucur de privilegiul de a locui în acest frumos oraș”, ne-a mărturisit tânăra.

Oana este convinsă că nu ar fi ajuns să lucreze pentru cea mai mare companie de dezvoltare imobiliară din centrul României, dacă un om nu ar fi văzut în ea pasiunea și calitățile necesare reușitei în acest domeniu. „În urma unui interviu pe care l-am avut cu domnul Maurer (în cadrul campaniei Ei sunt România), interviu care a avut un număr de peste 150.000 de accesări, dumnealui și-a dorit foarte mult să vin să lucrez pentru compania sa și iată-mă astăzi, aici”, ne-a destăinuit Oana.

„Munca a devenit o pasiune”

Oana este acum director marketing în cadrul Maurer Imobiliare și este de părere că marketingul a ales-o pe ea, anii de facultate, dar și cei de muncă în redacțiile celor mai mari televiziuni din România pregătind-o pentru acest job. „Sunt fascinată de acest domeniu și pot spune că munca a devenit o pasiune. Mă trezesc cu plăcere gândindu-mă la o nouă zi de muncă. Mă ocup de Departamentul de Marketing al companiei Maurer de la începutul anului trecut, iar cifrele pe care am reușit să le atingem sunt impresionante. Mă bucură nespuns pasiunea și dedicarea de care dau dovadă colegii mei, iar acestea sunt surse de inspirație și motivație pentru munca pe care o facem. După cum am menționat anterior, jurnalismul a dat startul carierei mele, dar m-a pregătit pentru complexitatea domeniului care mă pasionează acum. Sunt 100% Sunt mândră că lucrez pentru compania fondată de Simon Maurer, sunt mândră să fiu și eu un constructor de visuri”, a subliniat Oana. Tânăra este pasionată de scris și se refugiază în cuvintele pecare care le așterne pe hârtie, iar unul dintre visele sale este acela de a publica un volum de poezie.

Pentru varianta completă a articolului, detalii AICI.

Foto: Vlad Teodor Photography