“Săptămâna Comediei la Cinematecă, un desen animat, furios (și iute), un nou film românesc și niște băieți (nu așa de) drăguți…”

Săptămâna comediei la cinemateca patria

Odată cu festivalul, Cinemateca Patria găzduiește pentru o săptămână comedii clasice sau mai noi, nume sacre ale genului: Woody Allen, Mel Brooks, Jerry Lewis, Billy Wilder, Jack Lemmon, Walter Matthau, Audrey Hepburn. Bonus: comedia neagră argentiniană în schetciuri nominalizată la Oscar, Povestiri trăznite, Comoara lui Corneliu Porumboiu și de ziua Europei, Testamentul nou nouț, o totală nebunie belgiană!

9-15 mai Cinemateca Patria

boingboing

03.Bypass

Regia: Nap Toader

Un thriller românesc depre un echipaj de ambulanțieri interpretați de Medeea Marinescu, Alexandru Potocean și Gabriel Spahiu. Intervine un bătrân și o saltea cu bani. Și o criză de conștiință. După un scenariu original de Alin Ludu Dumbravă și Dan Stăiculescu. Muzica de Mircea Florian. De la regizorul filmelor Italiencele și Nuntă în Basarabia.

Premiera 6 mai CINEMA ONE BRAȘOV, premiera brașoveană pe 8 mai SALA REDUTA, 27 mai la Cinemateca Patria

Angry Birds – Filmul / The Angry Birds Movie

Regia: Fergal Reilly, Clay Kaytis

Un desen animat care va captiva o lume întreagă, bazat pe jocul bezmetic cu același nume. O nebunie de culori în pădurea în care păsăroiul își protejează prețioasele ouă….

Premiera 13 mai Cinema One Brașov

RECOMANDAREA LUNII: The Nice Guys

Regia: Shane Black

Russell Crowe, Ryan Gosling și Kim Basinger sunt persoanjele unui film neo-noir în care detectiv particular din Los Angeles-ul anilor 70 investighează o sinucidere și descoperă o întreagă conspirație. The Nice Guys să facă parte din selecția filmelor de anul acesta de la festivalul de la Cannes-în afara competiției (proiecțiile de la miezul nopții).

Premiera: 27 mai Cinema One Brașov