În luna septembrie, în Piața Sfatului, va avea loc cel mai mare eveniment de promovare a sportului în rândul copiilor, unde cei mici vor avea șansa să interacționeze cu antrenori și sportivi și să participe la demonstrații pentru a afla cât mai multe despre lumea sportului.

Sportul în viața copilului oferă multiple beneficii, nu doar la nivel de dezvoltare fizică armonioasă, ci și la nivelul socializării și al sănătății pe termen lung. Practicat în echipă sau în cadru organizat, sportul îi ajută pe copii să fie mai sociabili, să lucreze ușor împreună cu ceilalți și să înțeleagă ce înseamnă noțiunea de fair-play.

Sprijin pentru a-ți alege sportul preferat

Tocmai pentru a veni în sprijinul celor mai mici dintre brașoveni în alegerea disciplinei sportive potrivite, încă de acum doi ani, Urban Invest a decis să organizeze cel mai mare eveniment de promovare a sportului în rândul copiilor, Junior Sport Fest. În cadrul acestui eveniment, unic în țară, copiii pot să asiste și să participe la numeroase demonstrații sportive realizate de către juniorii înscriși la cluburile sportive din Brașov. „Înainte de începerea noului an școlar, la început de septembrie,  copiii au șansa să interacționeze cu antrenori și sportivi de la mai multe cluburi brașovene, pentru a vedea în mod direct demonstrații sportive și a se orienta către ce le place. Au șansa să discute cu antrenorii, dar și cu alți copii care deja practică un anumit sport, dar și să participe activ la demonstrații, tocmai pentru a putea alege un sport pe care să-l practice cu plăcere și pe viitor”, a explicat Dana Dumitrescu, director de marketing Urban Invest.

Organizarea Junior Sport Fest este sprijinită de către Primăria Brașov, iar evenimentul are alături şi sportivi de renume, precum Magda Jerebie, Rareş Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu și Mihai Covaliu. „Scopul evenimentului este de a-i încuraja pe cei mici să practice un sport, iar părinții trebuie să conștientizeze că, indiferent dacă copilul lor va face sau nu performanță, este imperios necesar să încerce măcar o dată în viață un sport, pentru că îl va ajuta cu siguranță în dezvoltarea lui. În plus, în momentul în care ajung în sală sau pe teren, copiii învață lucruri noi, cunosc și alți copii, ceea ce îi ajută să socializeze, mai ales că, în prezent, mulți micuți își petrec cea mai mare parte a timpului liber în fața calculatorului sau telefonului”, a subliniat vicecampionul olimpic la scrimă Rareș Dumitrescu.

De la an la an, numărul celor care au participat la eveniment a crescut și, de asemenea, și reprezentanții cluburilor sportive din Brașov au remarcat impactul pozitiv pe care l-a avut Junior Sport Fest în ceea ce privește selecția de noi membri din rândul celor mai mici dintre brașoveni.

Sport și surprize

Ca și la edițiile anterioare, Urban Invest va pregăti pentru cei mici o serie de surprize. De exemplu, anul trecut, iubitorii acrobațiilor pe bicicletă sau skateboard au avut șansa să testeze în cadrul Junior Sport Fest cel mai mare pumptrack modular din România. „Acest eveniment, inițiat de către Urban Invest în anul 2016, este un proiect unicat de responsabilitate socială, prin care dorim să aducem în același loc cât mai multe sporturi și să venim în sprijinul tinerelor familii din Brașov în vederea orientării copiilor lor către sport. Din punct de vedere psihologic și mental, sportul reprezintă o școală bună, care îi învață pe copii cum să-și întărească voința, rezistența sau concentrarea. Sportul le poate oferi copiilor mai multă siguranță, încredere în ei înșiși, autocontrol și independență. Practicarea unui sport îi învață încă de mici să adopte un stil de viață echilibrat”, a precizat directorul de marketing al Urban Invest.