De la intrarea pe piață, Selgros a introdus un concept unic, acela al produselor din măcelăria proprie. Acum, Selgros este deja un brand puternic pe piața produselor din carne, un brand similar cu produse proaspete și de calitate.

Calitatea superioară a cărnii procesate în carmangeriile Selgros este dată tocmai de faptul că materia primă este crescută și sacrificată în România și se lucrează cu aceeași furnizori de peste 10 ani. De exemplu, carnea de porc este adusă de la fermele Smithfield (fostul Comtim), lider în industria de creştere a porcinelor şi a producerii cărnii de porc, iar în carmangeria magazinului de la Brașov ajung carcase de porc proaspăt cel puțin două ori pe săptămână.

Măcelarii Selgros pregătesc zilnic pentru pasionații de bunătățuri piese de porc cu sau fără os, afumături, articole rotisate şi prăjite, piese de porc feliate şi condimentate, preparate din carne, mici formaţi şi pastă de mici, piese de vită/viţel dezosate, carne tocată, piese de berbecuţ, cârnaţi proaspeți în maţ de porc sau oaie, dar și pui.

Peste 80 de tone de carne se procesează lunar

În carmangeria de la Brașov lucrează 20 de măcelari pricepuți, adevărați chirurgi în meseria lor, iar, lunar, aceștia procesează peste 50 de tone de carne de porc și 30 de tone de carne de vită. Conceptul de carmangerie proprie este practic o definiție a brandului Selgros în orice țară unde acesta este prezent retailerul european de tip cash & carry. „Carnea este de fapt tractorul care trage Selgros-ul. Vânzările sunt în creștere de la an, în fiecare an creștem practic câte un pic. Încrederea clienților ne-am căpătat-o atât prin faptul că la Selgros găsesc produse proaspete și de calitate, dar și pentru că tranșarea și prepararea produselor din carne se face la vedere, nimic nu este ascuns, astfel că fiecare client poate vedea cu ochii săi că marfa este proaspătă”, ne-a declarat Szabo Csaba, șeful Raionului Carne de la Selgros Brașov.

Produse care definesc Selgros

Preparatele de carne din producție proprie sunt integral produse naturale şi acoperă o paletă largă de gusturi: cârnăciori, crenvurşti, cabanos, specialități din muşchi, pastramă de porc sau de vită, produse crud-uscate, preparate tradiţionale româneşti, pateuri de ficat, piept de porc, kaizer, bacon, tobă, ciolan presat, salamuri, parizere, șuncă. Prepararea acestor produse se face la cele mai înalte standard de calitate, având implementat sistemul HACCP și ISO 22.000. În ceea ce privește produsele afumate, acestea sunt ținute la fum natural în cuptoare speciale, în care focul arde mocnit, controlat și numai pe bază de lemn de esență tare, tocat și el mărunt. Chiar și restaurantele respectate din Brașov apelează la specialiștii de la Selgros pentru gătirea unor preparate mai deosebite, cum ar fi de exemplu porcușorii de lapte, care au nevoie de un tratament special înainte de a fi puși pe masa clientului. „Clienții au garanția că produsele pe care le găsesc la raft nu sunt injectate cu apă. De exemplu, dacă luăm un mușchiuleț afumat și îl strângem, vedem că nu iese apa din fibră, cum de exemplu se întâmplă în cazul sortimentelor altor producători”, a subliniat Szabo Csaba.

Cel mai căutat produs rămân micii, însă la mare căutare sunt și cârnăciorii proaspeți afumați sau șunca fiartă afumată. „Micii produși de noi sunt 100% făcuți din carne, au și un procent mare de carne de vită, la care se adaugă amestecul de condimente personalizat”, ne-a destăinuit și Szabo Csaba. Cu timpul și produsele regionale, care se găseau doar în magazinele din anumite zone ale țării, au fost aduse pe toate rafturile unităților Selgros, astfel că acum putem găsi și la Brașov celebrii cârnați ca la Moldova, dar și chifteluțele pleskavica, care au intrat inițial în sortimentul Selgros odată cu deschiderea magazinului Timișoara, fiind un produs cu specific sârbesc.

Pentru varianta completă a articolului, detalii AICI.