Grupul francez Hutchinson este un leader mondial pe piețele automotive, aeronautică, apărare, energie, feroviare și industrie.

Dezvoltând filiale în 25 de țări peste tot în lume, Hutchinson și-a făcut cunoscută expertiza în domenii dedicate controlului vibrațiilor, gestionării fluidelor și tehnologiilor de etanșeitate.

Fabrica din România a fost construită acum zece ani în localitatea Cristian, lângă Brașov, desfășurându-se inițial pe o suprafață de producţie de 6.000 metri pătraţi. Obiectul de activitate îl constituie fabricarea de piese din cauciuc, în principal pentru industria automotive. Astfel, uzina brașoveană este specializată pe o serie de procese de fabricaţie cu aplicaţii pentru etanşeitate de precizie (garnituri, inele), etanşeitate de caroserie (chedere, culise) şi sisteme antivibraţii (bucşe, suport motor).

În 2012, capacitatea de producție a uzinei a fost extinsă, ceea ce a dus la o creștere a suprafaței de producție la 10000 de metri pătrați, „În prezent, fabrica are peste 1.000 de angajaţi şi se află în continuă dezvoltare, oferind constant noi oportunități de angajare. Activitatea noastră are la bază priorități bine definite care ne aduc succesul în ceea ce facem. Cele mai importante sunt securitatea angajaților și a colaboratorilor noștri, și calitatea produselor noastre”, a precizat directorul general al Hutchinson Brasov, Arnaud Mension Rigau.

Începând cu 2014, uzina de la Brașov s-a dezvoltat și în domeniul aeronautic prin construirea unei hale axate pe produse din materiale compozite, cu funcționalitate în principal în cadrul sistemelor de climatizare.

Obiectivul Hutchinson

Procesele de fabricație ale Hutchinson Brașov au ca obiectiv oferirea de soluţii inovatoare pentru a răspunde noilor provocări din industria automotive și aeronautică, sprijinindu-i pe producători în construirea celor mai bune echipamente. Uzina dezvoltă parteneriate cu peste 100 de clienţi, iar din producţia totală a fabricii, 47% este destinată pieţei din România, restul fiind exportat în diferite ţări din lume.