Locuitorii din Brașov au avut posibilitatea să voteze timp de o lună brandurile pe care le consideră emblematice pentru comunitatea lor. Au fost invitați să indice, pe diferite categorii și fără sugestii predefinite, trei branduri pe care le apreciază sau iubesc, una dintre categorii fiind Top 10 branduri industriale.

Rezultatele votului la această categorie se prezintă astfel:

Top 10 branduri industriale

2 Autoliv B Ind

În anul 1997, la Brașov, grupul auto suedez Autoliv a deschis prima fabrică din România care produce centuri de siguranță și sisteme pentru airbag-uri. Aceasta a fost urmată de o nouă investiție, de 30 de milioane de euro, în anul 2007, în a doua unitate, aflată la Lugoj. Ulterior, grupul s-a dezvoltat pe plan local prin achiziționarea unui teren de 37.000 mp în Sfântu Gheorghe, iar investiția în fabrica de aici s-a ridicat la 15 milioane de euro. În prezent, compania deține pe piața locală fabrici în Brașov, Lugoj, Sfântu Gheorghe Reșița, Onești și Rovinari, cea din urmă fiind deschisă în 2021, de către suedezi.

 

10 IAR Ghimbav B Ind

8 Prodlacta B Ind

Compania ProdLacta își are originea în Cooperativa Jensenischen Molkerei, înființată în anul 1900 în Brașov, de către întreprinzătorul danez Alfred Jensen. Prima fabrică de prelucrare a laptelui din Țările Române a funcționa într-un imobil care există și astăzi, aflat pe strada De Mijloc nr. 33. Din 1990 s-a organizat în societate comercială pe acțiuni sub numele de ProdLacta. În urma procedurii de insolvență, ProdLacta a fost preluată de grupul de firme JLC din Republica Moldova, în 2012. Fabrica a ieșit din reorganizare în februarie 2013, iar în prezent impune standardul de calitate în domeniul procesării laptelui.

3 Bilka B Ind

4 Electroprecizia B Ind

Activitatea Electroprecizia a început la data de 30 iunie 1936, moment în care a luat naștere PREROM, societatea pe acțiuni cu capital german-ceh-român, specializată în fabricarea de instrumente de bord pentru avioane. Compania a fost naționalizată în 1948 și a fost redenumită Electroprecizia, brand care în prezent reprezintă „precizie în electrotehnica românească”. Datorită expansiunii producției, sediul a fost mutat în Săcele, în anul 1949.