Ce branduri de companii de transport preferă brașovenii, în conformitate cu rezultatele studiului „Cele mai admirate branduri – Brașov 2016”, realizat de Agenția Metropolitană Brașov, împreună cu partenerii săi – Agenția de cercetare de piață BrandBerry și revista economică fwdBV.

1.RATBV

Prima încercare de a forma o companie de transport public în Brașov de către Primărie a avut loc în 1930. Totuși, atunci s-a renunțat pentru că trebuia asigurată o sumă de 25 de milioane de lei pentru funcționarea companiei. Totuși, în 1938, Primăria înfiinţează „Regia Întreprinderilor din Municipiul Braşov” , cunoscută sub denumirea R.I.M.B. În cadrul întreprinderii funcţiona şi secţia de transport în comun, care avea în dotare un număr de 35 autobuze ce deserveau trei trasee în lungime totală de 17 km: Prund-Astra; Prund-Gară (Gara veche) şi Prund-Bartolomeu. Se transportau anual 5,4 milioane de călători. În prezent, Primăria face demersurile necesare pentru a transforma regia Autonomă de Transport în societate comercială, fiindcă în actualele condiții ale legii aceasta nu mai poate funcționa ca regie și să fie subvenționată de la bugetul local. Noul nume al RAT va fi Rețeaua Auto de Transport Brașov SA.

2. Martax

Compania de taximetrie Martax are o experiență de peste 20 de ani în transportul de persoane. Este lider de piață pe taximetrie la Brașov, operând practic două branduri, Martax și Bratax.  Grupul de firme MARTAX  ce este compus practic din 5 firme, cu obiecte diferite de activitate, SC MartaxSRL, SC Compania Martax SRL, înființate în 1994 respectiv în 2002, SC Compania Bratax SRL, înființată în 1990, SC Martax Trans SRL și SC Martax Group, ambele înființate în 2004. Primele 3 firme au ca obiect de activitate transportul de persoane cu taxiul. De asemenea, Martax este din 2005 și dealer autorizat Kia.

3. Bratax

Taxi Bratax Brașov este una dintre cele mai vechi companii de profil din Brașov, înființată la început anilor 1990. Cu timpul aceasta s-a transformat în diviza de lux a Grupului Martax, sub brandul Bratax activând doar autoturisme de provenință străină, care să ofere condiții sporite de siguranță și confort. De asemenea, unul dintre serviciile Bratax este „Bratax pentru copii” care oferă transport copii la școală pe baza de abonament în condiții de siguranță, seriozitate și deplină încredere.

TOP 10 BRANDURI DE TRANSPORT LOCAL Media obținută de brand, din total eșantion (puncte) Numărul de menționări
3. Martax 27,09 494
2. Bratax 28,80 454
1. RATBV 59,73 776

Topul complet a celor mai apreciate 10 de branduri de transport local este prezentat pe larg în numărul 7 al Revistei Forward Brașov, care se găsește în Librăria Cărturești și în cafenelele Hof Cafe și Cafeteca Hirscher și Patria.