Care sunt centrele comerciale pe care le preferă brașovenii în conformitate cu rezultatele studiului „Cele mai admirate branduri – Brașov 2016”, realizat de Agenția Metropolitană Brașov, împreună cu partenerii săi – Agenția de cercetare de piață BrandBerry și revista economică fwdBV.

1. Coresi Shopping Resort

Immochan, divizia imobiliară a grupului Auchan, a deschis pe 27 martie 2015 centrul comercial Coresi din Braşov, amplasat pe terenul fostei uzine Tractorul, în urma unei investiții de 60 de milioane de euro. Immochan a cumpărat în 2012 cu aproximativ 25 de milioane de euro terenul de 100 de hectare de pe fosta platformă industrială, urmând ca dezvoltarea întregului proiect să dureze 15 ani.

În zona de retail, care are  în primă fază 45.300 de metri pătraţi, din care 32.000 metri pătraţi galerie comercială, Immochan a dezvoltat şi un cinematograf, precum şi o zonă pentru petrecerea timpului liber de 1.500 de metri pătraţi şi o zonă de restaurante de 3.500 de metri pătraţi. În total sunt peste 130 de magazine, iar în incinta mall-ului Hipermarketul Auchan ocupă cea mai mare suprafață, 13.300 de metri pătrați, adică aproape cât două terenuri de fotbal puse cap la cap. Spațiile verzi ocupă aproape 2.5 hectare, iar mall-ul 2.400 de locuri de parcare. 

2. Unirea Shopping Resort

Unirea Shopping Center Braşov a fost inaugurat în martie 2008 în urma unei investiţii anunţate de 35 de milioane de euro. Magazinul are 65 de spaţii comerciale, cu suprafaţa totală de circa 15.000 de metri pătraţi. Magazinul Unirea Shopping Center din Mall-ul s-a golist de la o zi la alta, în ultimii ani, peste 30% din spaţiile centrului comercial fiind goale. Una din loviturile de graţie a venit anul trecut, când Flanco, retailerul de electronice şi electrocasnice, a decis să renunţe la magazinul din Unirea Shopping Center după deschiderea celui din Coresi Shopping Resort.

3. Star

Magazinul Universal din Brașov a fost dat în funcțiune în 1975, fiind cel mai vechi „mall” al orașului. Aceasta a fost prima clădire din oraș care a beneficiat de scări rulante.

Top 5 centre comerciale din Brașov:

  1. Coresi Shopping Resort
  2. Unirea Shopping Center
  3. Star (Universal)
  4. Eliana Mall
  5. Magnolia