Care sunt brandurile de top de pe piața media brașoveană, în conformitate cu rezultatele studiului „Cele mai admirate branduri – Brașov 2016”, realizat de Agenția Metropolitană Brașov, împreună cu partenerii săi – Agenția de cercetare de piață BrandBerry și revista economică fwdBV.

Mix TV este cel mai cunoscut brand din media brașoveană. Trustul Mix este controlat de fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, care, după ce a creat Radio Brașov și cotodianul „Bună Ziua,Brașov”, a vrut să își întregească prezența pe piața media și cu o televiziune, preluând la finele anilor 1990 televiziunea Canal P+ de la Ioan Seche, cel care avea să devină ulterior senator PSD.

Canalele media astfel obținute l-au ajutat pe Căncescu să devină președinte al Consiliului Județean, după o carieră de 8 ani în Senatul României. E drept că, ulterior, nu l-au mai ajutat să scape și de brațul legii, fiind acuzat chiar că și-a folosit postul de radio pentru spălare de bani.

Antena 1 este brandul clasat pe locul 2. Ani e zile, televiziunea lui Voiculescu a colaborat cu Mix TV, acesta retransmițând semnalul la nivelul Brașovului. Între Voiculescu și Căncescu au apărut apoi mai multe neînțelegeri legate de refuzul patronului Mix TV de a prelua conducerea PC, motiv pentru care la Brașov a fost creată o stație locală care a fost la un moment dat patronată de fostul șef al PC, ajuns deputat în urmă cu patru ani, Ion Diniță.

Interesant este că la nivelul presei scrise, pe primul loc se clasează site-ul de știri BizBrașov, cel mai tânăr vehicul media dintre cele aflate în top și care are o rețetă diferită, axându-se pe știrile care contează în Brașov în domeniul economiei și evenimentelor, mai puțin despre viața politică sau despre cancanurile urbei. De altfel, succesul platformei de business s-a concretizat în acest an prin extinderea în varianta print a revistei de business Forward Brașov.

Revista este realizată de BizBrașov în colaborare cu „Zile și Nopți”, brandul numărul 1 în materie de reviste de timp liber la nivelul Brașovului.