Care sunt cele mai apreciate spitale de către brașoveni în conformitate cu rezultatele studiului „Cele mai admirate branduri – Brașov 2016”, realizat de Agenția Metropolitană Brașov, împreună cu partenerii săi – Agenția de cercetare de piață BrandBerry și revista economică fwdBV.

  1. Spitalul Militar Regina Maria

Tradiția Spitalului Militar de Urgenţă „Regina Maria” Braşov se întinde pe mai mult de două secole şi poartă cu mândrie acest nume încă din luna mai a anului 1922, în baza decretului prin care regele Ferdinand i l-a atribuit în onoarea ilustrei regine. Cu prezenţa sa emblematică în viaţa urbei, mândrindu-se cu faptul de a fi cel mai vechi dintre spitalele care deservesc în prezent populaţia braşoveană, Spitalul Militar „Regina Maria” completează oferta de servicii de sănătate din județ şi din regiunea sa geografică, alături de celelalte unităţi publice sanitare cu paturi și ambulatorii. Serviciile de îngrijire medicală sunt oferite în regim de spitalizare continuă prin cele 175 de paturi, organizate în cinci secţii care integrează 12 compartimente şi în regim de spitalizare de zi prin cele 10 paturi ale acestui sector.

  1. Medlife

MedLife este cel mai mare operator de servicii medicale private din România. MedLife s-a lansat în anul 1996, prin deschiderea primei clinici axată pe oferirea de servicii de planning familiar și suport medical tinerelor cupluri. Clinica avea patru specialități medicale: Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie, Oftalmologie și Medicină Internă.

În prezent, MedLife activează în 9 Hyperclinici, dintre care două în Brașov, deține 8 laboratoare proprii de analize, 6 farmacii proprii reunite sub rețeaua PharmaLife , 6 spitale mono și pluri disciplinare în București, Brașov și Arad, 8 centre de excelență cu specializare unică, 3 maternități (una în Brașov), și colaborează cu 135 clinici medicale partenere din toată țara. În primele nouă luni ale anului 2015, compania a înregistrat afaceri în valoare de 67.8 milioane de euro, acestea fiind în creștere cu 16% față de aceeași perioadă a anului 2014.

  1. Hiperdia

Hiperdia, care în prezent este cel mai mare lanţ de clinici specializate în imagistică pe plan local, a fost înfiinţată în 1997 de Aurel Tudose, Tiberiu Roth, Jacov Katz, Octavian Lebovici, Petru Goldfinger şi Herman Rosner, iar în 1999, datorită nevoii de finanţare, aceştia au mai atras trei investitori israelieni. Anul trecut, Hiperdia a finalizat cu o  cifră de afaceri de 77 milioane de lei şi un profit net de circa 8 milioane de lei, faţă de afaceri de 67 milioane de lei şi un profit de 6 milioane de lei în anul anterior, potrivit reprezentanţilor reţelei. În prezent, Hiperdia operează pe piaţa locală 23 de clinici. Reţeaua are peste 330.000 de pacienţi, care solicită investigaţii de imagistică medicală, analize de laborator şi consultaţii de specialitate.

Topul complet ale celor mai apreciate 10 spitale din Brașov este prezentat pe larg în numărul 7 al Revistei Forward Brașov, care se găsește în Librăria Cărturești și în cafenelele Hof Cafe și Cafeteca Hirscher și Patria.