Rock și culoare. Astfel putem descrie finalul verii la Brașov. Trebuie să notezi în agenda de timp liber două festivaluri brașovene, originale și deja cu succes mare la public. Nu-ți programa vacanța la jumătatea lui august și nici la începutul lui septembrie, pentru că atunci trebuie să rămâi în Brașov și să te distrezi la Tribute Festival și Amural Festival Visual. Sigur le știi pe amândouă, pentru că ne-au cucerit de la prima ediție de anul trecut.

La Tribute au venit în vara lui 2015 mii de persoane și au cântat la unison „We Will Rock You” în Piața Sfatului. Anul acesta pe scenă vor urca alte trupe tribut: Platonic Band-THE BEATLES, Queen Real Tribute-QUEEN, Zen Garden-U2, New Jersey-BON JOVI sau The Sneakers-DEPECHE MODE, iar lista continuă! Brașovul este rock încă o vară, așa că pregătește tricourile cu trupele favorite și scoate de la naftalină brățările cu ținte. În această vară ești invitat să desfaci nodul de la cravată și să te dezlănțui la concertele celor mai bune trupe tribut din țară și de peste granițe. Pe tributefestival.ro poți afla deja detalii din programul festivalului.

Retrospectiva culorilor verii se va vedea pe zidurile cetății Brașovului, la cea de-a doua ediție Amural Festival Visual. Artiști și lucrări de pe 4 continente se vor aduna la Brașov în primele 4 zile din septembrie, anunță organizatorii. Ce vom vedea? Artă vizuală contemporană în toate formele. Galeria care va găzdui expoziţia originală e reprezentată de zona După Ziduri. Pădurea Warthe va deveni un adevărat centru cultural în aer liber. Până pe 1 august artiștii aflați la început de drum se pot înscrie la festival pentru ca munca lor să poată fi văzută și apreciată la eveniment. Pe amural.ro vei afla noutățile legate de acest festival brașovean.

Ready, Set, Action! Vară pe marele ecran

Piața Sfatului se transformă în cinematograf sub clar de lună. În perioada 30 iunie – 3 iulie se desfășoară cea de-a treia ediție a festivalului Anim’est Brașov, iar între 26 și 31 iulie Caravana Metropolis aduce 6 filme europene de autor mai aproape de brașoveni.

La Centrul Cultural Reduta și în Piața Sfatului vara aceasta va fi mai colorată. Copiii si adulții din oraș sunt așteptați la filme de animație recompensate deja cu premii internaționale, dar și la concerte sau ateliere de creație organizate în cadrul festivalului Anim’est Brașov. „Capture the Flag”, „The Little Prince”, „Mune, le gardien de la lune” sau „Muntele Magic” sunt o parte din animațiile pe care vi le recomand și care nu sunt neapărat pentru copii. De altfel, întreg festivalul are secțiuni dedicate doar adulților, așa că atenție la care din animații mergeți cu cei mici.

Finalul lui iulie e dedicat filmului de autor, iar brașovenii cinefili sunt așteptați tot în Piața Sfatului, sub cerul înstelat de vară, să vadă pe un ecran de 120 m²: „Le tout nouveau testament”, „The Danish Girl”, „Rams”, „Son Of Saul”, „Amy” și filmul românesc „Dincolo de calea ferată”. Toate lungmetrajele au în palmares premii internaționale importante și merită atenția ta, plus că participarea la proiecții este liberă. Va fi splendid să râdem cu toții în momentele de comedie ale filmelor, sau să suspinăm în cele romantice. Online, pe Caravana Metropolis, poți afla detalii despre acest festival de film, ce se organizează în iulie și în Arad, Sibiu și Timișoara.

Ia parte la evenimentele din oraș, iar vara ta va avea un soundtrack aparte, mult suspans și aventură, iubire și zâmbete. Fiecare zi va avea o altă poveste spusă în mii de culori.