Am venit pentru prima dată în România, în septembrie 2009, după ce am primit o ofertă de a lucra în Brașov. În urma primei vizite m-am decis să semnez un contract de trei ani pentru a lucra în Brașov, deoarece am fost cucerit din prima zi de acest oraș.

Din 1 octombrie 2010 am început să muncesc și să trăiesc efectiv în Brașov, acesta devenind a doua mea casă. Acum, la aproape șapte ani de la prima mea vizită sunt aici și probabil voi mai rămâne multă vreme. Drintre lucrurile care mi-au plăcut cel mai mult de la bun început în Brașov se numără amabilitatea, serviabilitatea și deschiderea românilor, ospitalitatea, dar și regiunile din jurul Brașovului și întreaga zonă a Transilvaniei (munți, natură, posibilități de a practică diverse sporturi). De asemenea, ador atmosfera de vacanță pe care o poți întâlni pe strada Republicii. Totodată, zona Brașovului este perfectă pentru practicarea hobby-urilor mele, respectiv plimbări cu motocicleta și schiatul, iar un lucru deosebit este că ai posibilitatea de a face grătar în natură.

Am remarcat și îmi place foarte mult și dorința de a învață și capacitatea de înțelegere a oamenilor cu care întru în contact pe plan profesional, dar și talentul oamenilor de a vorbi mai multe limbi străine (pretutindeni te poți înțelege în engleză sau germană).

Sunt însă și lucruri care îmi discplac. Cel mai mult sunt nemulțumit de faptul că nu există o autostradă între Brașov și București sau înspre Sibiu (între timp mersul cu mașina către București a devenit o adevărat catastrofă). Peste tot sunt indicatoare de limitare a vitezei, în loc să se construiască șosele adecvate. Din păcate, România nu a reușit să scape de birocrație și o mare problemă este că gunoiul se aruncă direct în natură. Oare când vor învață oamenii să arunce gunoiul în așa fel încât cei care vin după ei să poată găsi un loc unde să facă grătar?

Și indisciplină în trafic face notă discordantă cu restul lucrurilor bune. Încă se circulă pe partea stângă, se fac depășiri pe partea dreaptă, se taie curbele pe partea stânga, iar la trecerea prin sensurile giratorii se folosesc toate benzile.