Bubble Tea este o băutură care a apărut în Taiwan, iar cu timpul s-a răspândit și în Europa, fiind din ce în ce mai populară în România. Potențialul acesteia a fost remarcat cu ușurință de o familie de brașoveni, care ușor, dar sigur, pune bazele unei rețele de succes în țara noastră.

Autor: Bianca IVAȘCU

Bubble Tea „Efe Universe” s-a născut din pasiunea brașovencei Elvira pentru această băutură atât de cunoscută în rândul tinerilor datorită micilor bile de jeleu de fructe și a perlelor de tapioca.

„Când băiatul meu a ajuns la adolescență, mi-am dat seama că este momentul ideal pentru începerea unui business de familie. Soțul meu locuiește în Germania, iar acolo am dat de gustul bubble tea-ului. Mi-a plăcut atât de mult, încât mi-am dat seama că această băutură va ajunge să fie cunoscută și îndrăgită peste ani și în România”, povestește încântată Elvira.

În 2021, familia brașoveană a adus bubble tea-ul pe litoral, odată cu deschiderea sezonului estival.

„Timp de jumătate de an am căutat un furnizor bun și am achiziționat echipamentele necesare pentru prepararea acestei băuturi. Oamenii au fost foarte încântați de ceea ce făceam noi, iar clienții veneau din Constanța ca să guste produsele noastre. În timpul verii, am lucrat cot la cot cu băiatul nostru, pentru a-i da un impuls și un exemplu în ceea ce privește gestionarea unei afaceri. El se implică în continuare în business, dar mai puțin, fiindcă are 17 ani și este ocupat cu școala”, spune Elvira.

#fwdBV Un brand brașovean, primul distribuitor de bubble tea în România: „Ne mândrim cu vitrina noastră colorată plină de sortimente potrivite pentru toate gusturile”

Planete agățate de tavan și „stele” care dansează în ritmul muzicii

După experiența plăcută de pe litoral, familia a decis să deschidă un punct fix de lucru chiar acasă, în orașul de la poalele Tâmpei. Din clipa în care intri în locație, primul gând este că te afli în spațiu.

„Băiatul meu se numește Efe, iar el întotdeauna a fost fascinat de planete, astfel încât alegerea numelui afacerii a venit de la sine. Clienții care ajung la Bubble Tea <<Efe Universe>> ne spun că întreg conceptul astral este foarte fain. Avem plantele agățate de tavan și un perete cu fibră optică plin de lumini care dansează în ritmul muzicii din magazin. Totodată, logo-ul nostru este un astronaut care ține în mână un pahar cu bubble tea, ca să sublinieze ideea aceasta de cosmos”, afirmă Elvira.

Calitatea, ingredientul cheie al întregului business

Gama de produse oferite de Bubble Tea „Efe Universe” este variată, brașovenii având ocazia să se bucure de un preparat din ceai verde sau negru, mixat cu lapte, de smoothie-uri sau de cafea. La acestea se pot adăuga perlele de tapioca, care au textura unor „ursuleți gumați”, sau cele explozibile, care conțin suc de fructe.

„Băuturile noastre pot fi servite atât calde, cât și reci, iar prețurile variază între 17 și 25 de lei. Sunt mici secrete care fac paharul să arate atrăgător, însă noi oferim clienților posibilitatea de a-și personaliza băuturile în funcție de propriul gust”, susține Elvira.

Familia brașoveană pune extrem de mult accent pe oferirea unui produs proaspăt, având în vedere că persoanele care consumă produsele pregătite au vârsta cuprinsă între 4 și 50 de ani.

„Totul trebuie să fie făcut la vedere, astfel încât clientul să aibă siguranța unui produs proaspăt, realizat chiar sub privirea lui. Calitatea este un punct cheie al afacerii noastre și întotdeauna alegem să facem o cantitate mai mică, ca să ne asigurăm că cei care ne trec pragul au parte de cea mai bună experiență. De asemenea, ne mândrim cu vitrina noastră colorată plină de sortimente potrivite pentru toate gusturile”, afirmă Elvira.

Plănuiesc să se extindă în mai multe județe

Eforturile lor nu rămân nerăsplătite, astfel încât clienții revin cu plăcere în magazinul din Brașov, mulți dintre ei venind din localitățile învecinate ale orașului sau chiar din alte județe.

„Este plăcut să lucrezi cu oamenii, iar noi ne-am făcut prieteni de peste tot. Am achiziționat și două rulote, ca să avem și puncte mobile de lucru, dar trebuie să primim autorizație de la primărie. Mulți ne întreabă când vom deschide un magazin și în orașul lor. Tocmai datorită acestui motiv am adus Bubble Tea <<Efe Universe>> și în București, iar în viitor plănuim să ne extindem în Ploiești”, încheie Elvira.

Produsele realizate în magazin pot fi comandate în Brașov și prin intermediul aplicațiilor Tazz și Glovo. În prezent, familia lucrează activ pentru a ajunge să aibă singurul brand care distribuie bubble tea în România.