Divizia de industrial a companiei brașovene va deveni funcțională de la sfârșitul anului viitor, odată cu finalizarea procesului de modernizare și retehnologizare a fostei platforme Hidromecanica 2, pe care a achiziționat-o recent.
Odată cu achiziția terenului de 9,5 hectare al fostei uzine Hidromecania 2, compania brașoveană Bilka va demara un nou plan investițional în vederea dezvoltării diviziei de industrial, după ce anul trecut a fost definitivată etapa de expansiune pentru segmentul de rezidenţial.
După cum ne-a declarat proprietarul Bilka, Horațiu Țepeș, primul pas în vederea deschiderii noilor linii de producție industrială este renovarea și modernizarea spațiilor fostei Hidromecania, investiție care este estimată la suma de 5 milioane de euro. Acesta estimează că primele linii de producție vor începe să funcționeze de la finele anului viitor. „Prima linie de producție va fi cea de panouri termoizolante. La finele anului viitor vrem să începem testarea noilor linii de prodcuție, astfel ca din 2019 să se poată lucra la capacitate maximă”, a explicat Horațiu Țepeș. Piața de panouri termoizolante s-a ridicat în 2016 la aproximativ 100 milioane de euro, în creștere cu 8% față de anul 2015. Pentru anul acesta, estimările companiei indică o creștere de 5 procente.
O nouă abordare, noi produse
Divizia de industrial va însemna apoi și deschiderea unor linii de producție de table cutate destinate sectorului industrial, profile industriale, casete structurale, urmând ca până în 2020 să se ajungă și la producția de hale la cheie. În prezent producţia pentru produsele cu destinație industrial, reprezintă 10% din cifra de afaceri a companiei, restul de 90% fiind produsele pentru sectorul rezidențial. „Prin proiectul de investiții demarat, ne propunem să facem ceea ce am făcut și în piața de acoperișuri, să venim cu o nouă abordare, noi produse și servicii care să ducă la creșterea și dezvoltarea pieței de panouri și table cutate și implicit la creșterea consumului de oțel prevopsit. Pe parcurs, ne vom adapta cerințelor de evoluție a pieței, ca și în cazul segmenetului rezidențial”, a subliniat Horațiu Țepeș.
Platforma achiziționată va permite companiei brașovene să își mențină și în anii următori ritmul de creștere a afacerilor, dar și dezvoltarea diviziei de industrial. Din suprafața de 9,5 ha de la Hidromecanica, 20% va deservi divizia de rezidențial pentru depozitarea materiei prime, iar restul suprafeței va fi amenajată pentru divizia de industrial, hale de producție, de depozitare și platforma logistică necesară. „Pe suprafața existentă ne-ar fi fost imposibilă creșterea pe sectorul rezidential, dezvoltarea pe industrial nici n-ar fi putut fi luată în considerare. Am luat decizia achiziției acestei platforme, în primul rând pentru că este în apropiere de structurile existente și putem gestiona activitatea mult mai ușor, dar și organizarea terenului este de așa natură, fiindcă avem nevoie de linii de producție cu o lungime mai mare pentru noile produse industriale, iar spațiul de depozitare este unul generos”, a spus proprietarul Bilka.
Pentru varianta completă a articolului, detalii AICI.