Viitorul în construcții pare rezervat proiectelor imobiliare mixte, care îmbină componenta rezidențială cu cea comercială și de birouri, oferind un ecosistem complet.

După acest principiul s-au ghidat și dezvoltatorii celui mai amplu proiect de regenerare urbană din România – Immochan și Kasper Development. În calitate de urbaniști, cei doi asociați vizează animarea de comunități, venind în întâmpinarea nevoilor generației actuale.

Demarat în primăvara anului 2016, complexul rezidențial Coresi Avantgarden reprezintă etapa a treia a viitorului cartier Coresi, proiect ce revitalizează circa 8% din suprafața utilă a orașului Brașov. Se construiește pe ruinele fostei platforme industriale Tractorul – pe terenul achiziționat de Immochan în 2012.

Proiect urbanistic de poveste

Coresi Avantgarden se adresează brașovenilor care își doresc o locuință de calitate și un stil de viață modern. Ceea ce îl diferențiază față de alte proiecte este în primul rând conceptul, apoi elementele de arhitectură și facilitățile. Ansamblul cuprinde mai multe zone de interes, cea principală fiind componenta rezidențială, urmată de o componentă de comerț și servicii la parterul blocurilor, grădiniță, precum și alte funcțiuni complementare.

Coresi Avantgarden este locul unde o nouă comunitate prinde viață, în întâmpinarea căreia dezvoltatorii vin cu soluții, parteneriate, servicii pentru a îndeplini promisiunea: Viața trăită din plin. Coresi Avantgarden își propune să ofere clienților bucuria de a trăi într-o comunitate plină de vitalitate, un loc unde vecinii au toate facilitățile pentru a socializa și a trăi într-un mediu armonios și dinamic.

Etape de dezvoltare

Întreg proiectul Coresi Avantgarden va fi dezvoltat în cinci etape și va cuprinde peste 2.200 de apartamente.

Primele 1.000 de partamente – construite în blocurile din prima și a doua etapă – sunt vândute integral. Studiourile, apartamentele cu 2 și 3 camere sunt situate în imobile cu un regim de înălțime de 5, 6 și respectiv 8 etaje și vor fi finalizate până la finalul anului 2018. Peste 150 de familii locuiesc deja în cartier.

Lucrările pentru axa pietonală au fost finalizate, artera fiind dată în folosință în luna decembrie 2017. Aleea pietonală face legătura între zona comercială Coresi Shopping Resort și cea destinată birourilor, dar și cu cel mai mare parc al orașului. Suprafața spațiilor verzi este importantă pentru crearea unor zone de recreere, plimbări și activități sociale în cartier. Spaţiile verzi și aleea care face legătura cu Parcul Sportiv oferă oportunităţi care încurajează un stil de viaţă activ prin plimbări, alergare, ciclism etc., dezvoltatorii având intenția de a crea în cartier o „stare de bine”. Toate aceste elemente duc la creşterea calităţii vieţii locuitorilor pe termen mediu și lung.

Procesul de vânzare pentru cea de-a treia etapă a proiectului a fost demarat. Întregul concept arhitectural pornește de la joacă și volumetrie, urmărind să modeleze spațiul urban pentru a-l transforma într-un spațiu de locuit plin de viață. Cele 4 clădiri cu însumând 288 de apartamente vor fi finalizate pe parcursul anului 2019. Acestea sunt situate în imobile cu 7 și 8 etaje, prevăzute cu terase de relaxare pentru viitorii locatari. Apetența clienților se îndreaptă către studiouri și apartamentele cu 2 camere, care beneficiază de o suprafață utilă de 50 mp – 57 mp, la care se adaugă terasa. Compartimentările cu 3 camere sunt preferate de familiile cu copii, iar suprafețele și compartimentările interioare satisfac cerințele acestora. La parter sunt prevăzute spații comerciale, iar piațetele urbane și locurile de joacă completează oferta Coresi Avantgarden.

Pentru varianta completă a articolului, detalii AICI.