Aurelia Florea are o experiență de peste 18 ani în domeniul Resurselor Umane, în industrii dinamice precum industria farmaceutică și electronică. La asta se adaugă 15 ani de experiență în dezvoltarea și implementarea de strategii HR și cultură organizațională.

Nu degeaba conduce de opt ani HR și Shared Services din cadrul companiei Miele Romania, fabrica din Brașov. „Prioritatea mea constă în implementarea de sisteme pentru dezvoltarea și creșterea potențialului uman. Domeniul în care activez este unul foarte dinamic și trebuie să fii mereu cu un pas înainte față de ce se întâmplă în jurul tău. Atunci când lucrezi pentru o companie premium brand toate acțiunile trebuie să reflecte acest lucru. Îmi place ceea ce fac, sunt 100% dedicată obiectivelor pe care le am de îndeplinit și sunt o perfecționistă. Eu am convingerea că, în momentul în care ești forțat să-ți depășești limitele, dai cele mai bune rezultate, mai cu seamă dacă ai lângă tine o echipă cu care să împărtășești aceeași viziune”, mărturisește Aurelia.

Lider inspirațional

Aurelia Florea se autocaracterizează ca un șef exigent. Nu se multumește cu răspunsuri ca „nu pot” sau „asta e”. Are, însă, alături o echipă compatibilă, cu care a construit o relație bazată pe încredere și respect, fără de care nu ar putea funcționa. „Nu știu dacă angajații se poartă diferit având caleader un bărbat sau o femeie. Cred că rolul nostru ca leaderi este să-i inspirăm, să le fim mentori și să-i dezvoltăm. Eu am avut de-a lungul carierei mele și femei și bărbați care m-au inspirat, care au crezut în potențialul meu”, crede Aurelia Florea.

Familia, sursa de energie

Responsabilitățile Aureliei sunt direct proporționale cu postul de conducere pe care îl ocupă. Așa se face că ziua ei începe la 5.40 și se termină abia la ora 23.00. Aurelia Florea susține însă că sursa ei de energie este familia. „Nu așputea rezista în tumultul activităţii și într-un domeniu atât de provocator fără sprijinul, înţelegerea şi energia pe care mi le oferă persoanele cele mai dragi mie, familia mea. Sunt căsătorită și am doi copii. Trăim într-o lume a vitezei, dar asta nu mă împiedică să-mi îndeplinesc rolul de mamă, soţie şi om de business, chiar dacă nu este întotdeauna ușor. În timpul liber îmi place să mă joc cu copiii mei, să citesc sau să facem drumeții. Locuim într-o zonăatât de frumoasă, cu atât de multe opțiuni, așa că nu trebuie să ratăm nici o zi care poate fi petrecută în natură”, declară Aurelia Florea.

Succes cu efort susținut

Aurelia Florea spune că succesul în domeniul industrial se bazează pe cunoașterea business-ului în care activezi, gândire strategică, orientarea către oameni și crearea unei culturi pozitive bazate pe comunicare, încredere și respect. Cum vede viitorul sau mai ales unde se vede peste 10 ani? „ Îmi place foarte mult ceea ce fac, iar funcția pe care o am îmi oferă multă diversitate și provocare. M-am dezvoltat odată cu această companie, îmi doresc să continuu ceea ce am început și săcontribui la dezvoltarea Miele în Romania. Cred cu tărie că dacă iți dorești să schimbi ceva în țara asta, o poți face, dar nu fără un efort constant și susținut”, mai spune Aurelia Florea.