Electroprecizia, unul dintre cele mai cunoscute și respectate branduri românești
Cu o istorie ce se scrie fără întrerupere de mai bine de 87 de ani, Electroprecizia este o companie cu capital integral românesc.
Atent construită în jurul principiilor de bază, strategia de dezvoltare a companiei este în strânsă legătură cu dinamica pieței, adaptarea continuă la noile cerințe, dezvoltarea tehnologică, precum și curajul de a fi inovator într-un mediu mereu schimbător și provocator.
Având activități diverse, compania se reorganizează începând cu anul 2009 pe structură de tip holding prin înființarea a nouă societăți comerciale independente, care au preluat fiecare câte un domeniu din activitatea Electroprecizia.
Dezvoltări subsidiare
La Electroprecizia AG va fi creșterea cea mai importantă, firmă specializată pe lucrări de infrastructură în cadrul sistemului energetic național, care și-a diversificat activitatea prin executarea de lucrări de construcții industriale și civile. Firma s-a implicat în executarea lucrărilor aferente proiectelor de dezvoltare locală de mare amploare dintre care enumerăm Aeroportul din Ghimbav și Maternitatea din Brașov.
Firma specializată pe turnarea reperelor din aliaje de aluminiu operează într-o nouă hală de producție, construită în acest an și dotată conform cerințelor acestei activități. Prin acordul de parteneriat cu firma Wagner AG din Elveția, firma a devenit Electroprecizia Wagner Casting SA, societate cu capital mixt care își propune dublarea producției, creșterea productivității, îmbunătățirea condițiilor de muncă și mediu, implementarea standardelor de proces și produs care să permită livrarea către industria auto și electrotehnică.
Electroprecizia Electrical Motors a continuat munca de cercetare pentru crearea unei noi familii de motoare electrice, cu eficiență energetică de clasa superpremium (IE4), proiect dezvoltat în parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brașov. Realizarea noilor produse de înaltă performanță, în condiții eficiente, firma și-a retehnologizat linia de prelucrare mecanică cu utilaje CNC noi și performante. Tehnologiile moderne bazate pe comandă numerică au impus implementarea proiectului de îmbunătățire a nivelului de cunoștințe, competențe și aptitudini digitale ale angajațiilor. Proiectele de dezvoltare au fost realizate prin programe de finanțare parțial nerambursabile coordonate de Ministerele de resort în valoare totală de peste 15 milioane lei.
Într-o perioadă dificilă la nivel european și mondial, cu impact semnificativ asupra activităților economice din Europa și implicit din România, Electroprecizia Holding a reușit, printr-un management echilibrat și perseverent, să reducă riscurile, să evite pierderile dând dovadă de flexibilitate și adaptabilitate la condițiile noi macroeconomice. Adaptarea la noua conjunctură economică orientează dezvoltarea strategică a firmelor din holding către stabilirea de noi parteneriate de afaceri atât la nivel național, cât și la nivel european.
Parc industrial pe 20 de hectare
Parcul Industrial Electroprecizia este a doua direcție de dezvoltare strategică. Amplasat la 8 km de Brașov, Parcul Industrial Electroprecizia are o suprafață de 20 ha și este dotat cu spații moderne, eficientizate energetic, ușor accesibile și care beneficiază de toate facilitățile și utilitățile necesare pentru a oferi un mediu de desfășurare optim al activității. Recunoscut ca partener sustenabil, Electroprecizia SA a încheiat parteneriate cu companii de talie internațională (Ursus Breweries, Mapei, Teraplast, R Elastec, Draxlmaier, Mühlhoff Automotive, DSC Expres Logistics, ABB, Siemens și altele) care și-au extins activitatea în cadrul parcului.
Dezvoltarea strategică a parcului se realizează în mod intensiv prin creșterea gradului de ocupare și îmbunătățirea infrastructurii de utilități. În acest sens a fost modernizată infrastructura electrică de medie tensiune și gaz. Pentru îmbunătățirea sustenabilității s-a pus în funcțiune în acest an centrala fotovoltaică cu o putere instalată de 960 kW, finanțată parțial cu sprijinul granturilor norvegiene, producția fiind destinată pentru autoconsum.
Cerințele actuale ale potențialilor parteneri impun dezvoltarea extensivă a Parcului Industrial prin realizarea de noi proiecte „build to suit” concepute și realizate conform nevoilor clienților.
Compania se implică și în comunitatea săceleană, implicare care a fost dintotdeauna o prioritate pentru managementul Electroprecizia Holding și care s-a manifestat prin dezvoltarea de programe în domeniile educației, culturii, social și de mediu.
“Consecvenți valorilor noastre ne dorim să fim în continuare un partener de bază al comunităților locale, să investim în oameni și în proiecte inovatoare care să aducă un plus de valoare în viața noastră, a tuturor.”
Adrian Secelean – Președinte al Consiliului de Administrație Electroprecizia Holding