One Soul, noul restaurant marcă a grupului Kasper Development este inspirat din concepte exclusiviste europene, dar loial principiilor locale de ospitalitate, fiind astfel capriciul rafinat al artei culinare de înaltă clasă. 

Foie gras învelit în ciocolată albă sau tartar de Saint Jacques cu avocado? Un capriciu pentru cei fascinați de arta culinară, restaurantul concept One Soul, deschis în luna decembrie în Centrul Vechi al Brașovului, mizează pe bucătărie sofisticată, pe un decor atemporal și pe servicii de excelență, pentru a-și revendica locul în rețeaua națională a destinațiilor de înaltă clasă.

Inspirat din concepte exclusiviste europene, dar loial principiilor locale de ospitalitate, One Soul este o fantezie Haute Cuisine în nuanțe, texturi și arome surprinzătoare. Imaginate de un chef școlit în restaurantele londoneze cu stele Michelin, fanteziile culinare One Soul sunt elegante, fresh și sănătoase, aromate cu ierburi proaspete, înveselite cu mirodenii sau alintate cu uleiuri prețioase. Cu cea mai bună bucătărie, pregătită cu meticulozitate și folosind doar cele mai proaspete ingrediente, One Soul este o călătorie uimitoare în universul simțurilor, înnobilată de farmecul distins al unor vinuri bune sau aristocratice.

Nu doar o marcă, o identitate

One Soul nu este un simplu nume sau o marcă, ci o identitate ingenios construită de o echipă pasionată. „Punem suflet în fiecare alegere. Ne fascinează să căutăm, în întreaga lume, cele mai sănătoase produse, cele mai prețioase vinuri, mirodenii rare sau echipamente și tehnologii smart, care permit fantezii uimitoare în bucătăria contemporană. Personalul adoră să transforme orice vizită într-o experiență unică, înnobilând orice serviciu cu o tușă de excelență. Iar inima mare a acestei echipe rămâne Szili, un chef inspirat și împătimit, care ne uimește și ne provoacă necontenit, prin tot ceea ce face”, spun reprezentanții One Soul.

Paradis al specialităților și al ingredientelor home-made, al texturilor ameliorate prin metode unice de uscare și maturare, One Soul beneficiază și de rețelele celor mai selectivi dintre furnizorii marilor restaurante ale lumii. Pește proaspăt, fructe de mare sau ulei prețios de măsline vin constant din Grecia și Italia, faimoasele specialități de vită Wagyu sunt aduse direct din Japonia, iar mirodeniile și ierburile sunt culese, cel mai adesea, direct, din grădini eco cu faimă regională.

Gastronomie locală, abundentă și generoasă

„Cu ingredinete premium și linii tehnologice de ultimă generație, imaginația rămâne singura limită. Fusion-ul este la ordinea zilei, clasicul – întotdeauna la cel mai înalt nivel, așa că ne permitem multă creativitate în temele contemporane. Restaurantul gourmet One Soul este o călătorie ghidată de simțuri în gastronomia de înaltă clasă. Ignorăm, însă, minimalismul fine dining, în favoarea viziunii gastronomice locale, întotdeauna definită de abundență și generozitate”, spune Szilard Lorincz, un chef care și-a câștigat prestigiul în restaurante londoneze exclusiviste, cu stele Michelin, frecventate de personalități de prim rang ale lumii. Este un virtuoz al stilului clasic și tocmai de aceea un ingenios creator contemporan. Cu un atestat de studii eliberat de Manchester Metropolitan University, Szilard și-a început drumul într-un hotel boutique din orășelul belgian Spa, gazdă a faimosului circuit Spa-Francorchamps și tocmai de aceea favorit al greilor din Formula 1.

Meniul, o provocare pentru imaginație

S-a perfecționat apoi alături de legendarul chef francez Pierre Gagnaire la Sketch, unul din cele mai faimoase restaurante din Londra și, totodată, un omagiu cu trei stele Michelin adus răsfățului și excesului gastronomic.

Virtuozitatea și-a câștigat-o la Claude Bosi at Bibendum, Michelin House, al șaselea cel mai bun restaurant din Anglia și o școală redutabilă pentru cei care caută perfecțiunea în arta culinară. Din perspectiva acestei experiențe, meniul restaurantului brașovean One Soul devine o adevărată provocare pentru imaginație. Una dintre aventuri ar putea începe cu colțunașii crocanți umpluți cu homar și împrospătați cu maioneză de busuioc și sos de stridii, care cochetează cu un amestec de usturoi, chilly și ghimbir, pentru a seduce cu un miez savuros, sărat și dulce deopotrivă. Să încercăm conopidă cu piure de dovleac, aromatizate cu fructul pasiunii și înghețată de porumb dulce, sau un pre-desert palate-cleanser din înghețată delicioasă de cafea, cu o reducție surprinzătoare de morcov? Calcan gătit pe grătar japonez, în sos mediterranean, sau un Beef Wellington clasic cu duxelle de ciuperci, alături de un piure de cartofi foarte special, scăldat în unt și în sos demi-glace și gătit mai bine de 24 de ore sous vide, astfel încât să nu-și piardă nicio proprietate, dar mai ales să-și păstreze amidonul care-i dă consistența extraordinară.

Băuturile „sprințare” vă vor acompania

Aventura e însoțită de băuturi sprințare și vesele sau de soiuri puternice, cu o identitate impunătoare. Lista de vinuri este extinsă, dar ușor de gestionat, cu asistența unui personal cu adevărat profesionist și pasionat. Restaurantul concept One Soul, marcă a grupului Kasper Development, se află pe Apollonia Hirscher 12, Brașov.