Pietrele prețioase și semiprețioase au fost folosite din cele mai vechi timpuri pentru realizarea bijuteriilor. Ele au fost exploatate și prelucrate în Asia Centrala și de Est, Mesopotamia, Babilonia, Egipt și America Centrala. În perioada antică acestea erau folosite ca podoabe împreună cu aurul și argintul sau cu alte materiale. Nestematele erau, pe atunci șlefuite numai în forme rotunde. Șlefuirea cu fațete apare abia după perioada marilor descoperiri geografice (1492).

  • Toate pietrele prețioase și semiprețioase sunt unice prin culoarea lor.
  • Calitatea este oferită de tăietura acestora.
  • Purifică energia spațiilor interioare și au efecte terapeutice alungând depresiile și stările de anxietate.

De la exploatare la transformarea acestora în obiecte spectaculoase de decor, există în spate, o întregă poveste fascinantă.

Bar Onix

Natural AgatePietrele preţioase se formează în crusta terestră, din roci şi minerale, la presiuni şi temperaturi ridicate. Natura lucrează permanent la fabricarea acestora, în procese care pot durează milioane de ani. Presiunea, temperatura, timpul și compoziţia chimică duc la crearea acestor cristale admirate în toată lumea, de-a lungul istoriei.

Astfel, pietrele preţioase și semiprețioase nu sunt numai materiale rare găsite în subsolul pământului, ci au o valoare inestimabilă semnalată adesea în toate culturile prin diferite simboluri și mituri care le-au făcut celebre.

PIETRELE SEMIPREȚIOASE ÎN AMENAJĂRI SPECTACULOASE DE INTERIOR

În trecut, interioarele erau construite fără a se lua în considerare neaparat aspectul estetic, ceea ce în prezent este foarte important. Pietrele prețioase și semiprețioase sunt astăzi una dintre opțiunile preferate de cei mai mari designeri pentru amenajările de interior.

agata

 Remarcabile prin structura lor cristalină și translucentă, aceste nestemate îmbină interioarele cu natura și transmit frumusețea printr-o expresie unică pe care o pot oferi oricărui tip de arhitectură. Obiectele realizate pot fi retroiluminate și astfel se transformă într-un adevărat spectacol vizual.

 Imaginați-vă cum ar arăta, un bar, o masă, un perete, o pardoseală dintr-un astfel de material spectaculos în casa dumneavoastră!

Agricin din Ghimbav are deja, în portofoliu, propuneri spectaculoase de produse din pietre prețioase și semiprețioase. Produsele unicat sunt lucrate cu mare atenție în Fabrica Agricin și transformate în adevărate opere de artă ce vă vor impresiona de la prima vedere. Le puteți admira în Showroom-ul Agricin din Ghimbav, pe Calea Făgărașului, nr. 46, sau pe varianta online a turului virtual pe care o găsiți pe site-ul www.agricin.ro.  Astfel vă puteți inspira pentru cele mai îndrăznețe proiecte de amenajări interioare.

stone library