Decizia celor trei brașoveni care au avut curaj să facă pionierat în acest domeniu a venit ca răspuns la nevoia de servicii medicale de calitate identificată pe piața brașoveană și cea românească în general.

Ideea primului spital privat multidisciplinar din Brașov a luat ființă în anul 2010, când trei investitori brașoveni (Mihai Miron, Cristian Teodorescu și Florian Firu) au pus bazele companiei Teo Health S.A. și a brandului Spitalul Sf. Constantin.

Aceștia au început transformarea fostei fabrici Colgate-Palmolive în unitate medicală, iar decizia lor a venit ca răspuns la nevoia de servicii medicale de calitate identificată pe piața brașoveană și cea românească în general. Spitalul a pornit cu o structură atipică pentru o unitate medicală privată, axată în principal pe servicii chirurgicale cu grad ridicat de complexitate, punând la dispoziția pacienților o paletă de intervenții și tratamente care mai erau disponibile doar în marile centre universitare sau în spitale din străinătate. „Această structură atipică a decurs din faptul că inițial a fost selectată echipa de medici, atât brașoveni cât și din Târgu-Mureș, Cluj-Napoca sau București, unii dintre ei renunțând la carierele din străinătate pentru a fi parte a acestui proiect. Secțiile spitalului au urmat specializările medicilor, fiecare dintre ei având un cuvânt greu de spus în achiziționarea dotărilor necesare pentru a practica medicina la cel mai înalt nivel. Conceptele pe care fondatorii le-au avut în minte când au inițiat acest proiect au fost calitatea actului medical, chirurgia de înaltă performanță, personalul calificat, dotările de ultimă generație, condițiile de spitalizare ireproșabile și siguranța pacientului în prim-plan”, au explicații reprezentanții Spitalului.

De la 75 la 248 de angajați

Primul spital privat al Brașovului și-a deschis efectiv porțile în data de 10 martie 2011, cu trei săli de operație și cinci secții de spitalizare cu paturi (chirurgie generală, neurochirurgie, ORL adulți și copii, oncologie medicală și urologie), susținute de un departament ATI pregătit din toate punctele de vedere pentru a gestiona cazuri chirurgicale complexe. Dezvoltarea spitalului s-a concretizat încă din primul an de activitate, prin adăugarea secțiilor de ortopedie-traumatologie și chirurgie plastică-estetică, ulterior paleta de servicii medicale fiind completată cu specialitățile: diabet zaharat și nutriție, gastroenterologie, chirurgie pediatrică, endocrinologie, chirurgie vasculară, cardiologie, alergologie, neurologie, psihiatrie, reumatologie, medicină internă. După șase ani de activitate, unitatea sanitară a ajuns la o capacitate de 92 de paturi și 248 de angajați și colaboratori, de la 75 de angajați inițial.

Provocările lui 2017

Dezvoltarea nu se oprește aici, iar Sfântul Constantin își începe cel de-al VII-lea an de activitate cu două proiecte de anvergură: inaugurarea unui nou spital și introducerea chirurgiei robotice. „Anul 2017 reprezintă astfel un punct cheie în istoria Spitalului Sf. Constantin, în a doua jumătate a anului fiind preconizată extinderea într-o nouă locație, ce se va reflecta în diversificarea gamei de servicii oferite, concomitent cu mărirea capacității spitalului”, au subliniat reprezentanții spitalului.

Intervenții medicale unice în țară

În cadrul acestui spital se efectuează în mod curent intervenţii chirurgicale cu grad ridicat de complexitate, cum ar fi Chimioterapia Hipertermică Intraperitoneală – HIPEC, chirurgie oncologică, hepatică, pancreatică și colo-rectală, chirurgia obezității, neurochirurgie spinală, intervenții ortopedice complexe pentru reconstrucții de bazin și proceduri moderne, minim-invazive. De asemenea, Spitalul privat brașovean este singurul centru din țară care tratează chirurgical sindromul de apnee obstructivă de somn la persoanele ce suferă de obezitate într-o singură operație combinată chirurgia obezității – ORL.

Pentru varianta completă a articolului, detalii AICI.