Centrul Medical Medo din Brașov este primul centru de asistență medicală la domiciliu non-stop înființat în România.

Prezent de peste două decenii pe piața din Brașov, Medo însumează astăzi 6000 de pacienți înscriși pe listele medicilor de familie, zeci de profesioniști aflați la dispoziția pacienților 24 de ore din 24, servicii de analize de laborator, precum și consultații de specialitate.  Dincolo de toate ascestea stă o investiție de 1,5 milioane de euro.

Centrul medical Medo a fost înființat în 1995, din nevoie de a suplini slaba adresabilitate a pacienților  din Brașov la serviciile medicale existente în acea perioadă, mai ales că instituția „medicului de familie” nu fusese înființată încă. „Apariția telefoniei mobile a dus la nașterea idei de MEdic la DOmiciliu. Practic activitatea a început efectiv pe data de 19 ianuarie 1995 cand am avut și primele solicitări din partea pacienților. Am început cu un grup de patru medici generaliști, un telefon mobil și o geantă de consultații. Serviciul a fost conceput de la inceput pentru a asigura asistența medicala la domiciliu 24 de ore din 24”, își amintește Radu Mitrea, directorul Medo Brașov. Astăzi, Medo este un tot unitar și înglobează servicii de medicină de familie și consultații 24 din 24 de ore, consultații la domiciliu, analize de laborator, precum și consultații de specialitate.

Servicii care fac diferența pe piață

Medo face diferența pe piața clinicilor private de sănătate prin serviciul de permanență de medicină de familie care asigură continuitatea asistenței medicale zi și noapte, sâmbăta și duminica și de sărbătorile legale. Medo a adus pe piața din |Brașov și prima ambulanță privată, ca o alternativă la cea de stat, dar și ca o completarea a serviciilor medicale din sistemul de stat. Servicilu de ambulanță Medo asigură consultații la domiciliu 24 de ore din 24, (inclusiv prin dispeceratul 112, în limita fondurilor disponibile), transporturi medicalizate interne sau externe, asistență medicala la competiții sau diverse manifestări și dispune și de un dispecerat non-stop, 0268966. Tot în premieră, la Medo sunt disponibile servicii de acupunctură prin tehnica Zhendao, unică în lume, care se practică numai la Benjing și de câțiva ani și la Brașov. „Fiind o tehnică care a dat rezultate incredibile, pacientii vin din toată țara, precum și din străinătate”, a completat Radu Mitrea, directorul Medo Brașov.

De la patru angajați, câți avea în 2005, echipa Medo însumează astăzi 65 de profesioniști, dintre care 20 sunt medici. Viitorul Centrului Medical Medo se va scrie prin mărirea capacietății acestuia, diversificarea serviciilor, dar mai ales creșterea constantă a calității lor.

Pentru varianta completă a articolului, detalii AICI.