Povestea produselor care se pot mânca a început acum șapte ani. Acestea sunt create cu mult har și dăruire de către Mihaela Stamate, femeia care a înțeles că natura este un miracol. Ea și-a petrecut anii copilăriei în Medgidia, fiind crescută  de bunicii din partea mamei. De mică, a fost în contact direct cu natura și toate resursele ei. Atât bunicii, cât și părinții au învățat-o ce înseamnă respectul pentru roadele pământului, dar și cum să le folosească pentru a beneficia de proprietățile lor unice. 

 

„Alături de mama mea, am învățat să deosebesc plantele de leac de alte ierburi care creșteau din abundență pe câmpurile de la malul mării din Costinești, unde locuiam cu mama. Aproape toate așa-zisele «buruieni» ascund în ele, de fapt, proprietăți binefăcătoare.  Aici am învățat, la 14 ani, după ce mi-a apărut o eczemă, să mă vindec cu ajutorul plantelor de leac, dar și cu cel al credinței și rugăciunii sincere. Acesta a fost începutul în care am descoperit miracolul pe care natura ni-l oferă tuturor”, a explicat femeia.

Mihaela Stamate este inginer bioagronom, dar a studiat și Fitoterapia, Apiterapia, Cosmetica și îngrijirea pielii, Parapsihologia, Metafizica și Științele Spirituale. 

„Toate aceste studii, alături de pasiunea pe care o am pentru Natură și tot ceea ce este natural, sănătos și de folos pentru oameni m-au inspirat să creez produse cosmetice cu proprietăți energetice deosebite, fără apă, fără conservanți artificiali, fără ingrediente nesănătoase, atât pentru om, cât și pentru animăluțe”, a precizat ea. 

Sapunuri Naturale

„Am reușit să devin una cu Natura”

Povestea ei a început în momentul în care a decis să schimbe ceva în viața ei, după o perioadă în care nu s-a regăsit aproape deloc în nimic din ceea ce făcea. Astfel, realizarea extractelor din plante a rămas vie în ființa ei din vara anului 1995 până în primăvara anului 2012, când a luat hotărârea de a se retrage în munți, împreună cu cei doi copii, pentru a trăi într-un mod sănătos din toate punctele de vedere. 

„Atunci am simțit că e momentul să manifest concret o parte din misiunile mele. Trăind fără electricitate, fără tehnologie și alte caracteristici ale societății moderne am reușit să devin una cu Natura, să mă descompun și recompun mental și emoțional. Fiind o perioadă transformatoare, am abordat acest mod de viață, chiar dacă nu a fost ușor, însă doar așa, prin experiență și încercări, am înțeles și am definitivat cu precizie cum anume și de ce vreau să creez și să aduc în concret ceea ce fac acum. Aflându-mă în miraculoasa abundență a munților, am început să culeg plantele medicinale și toate ierburile de leac pe care le întâlneam la tot pasul. Apoi, extragerea proprietăților din plante, fructe și flori, până la realizarea concretă a produsului finit este un parcurs îndelung, de 18 luni, în care sinergia dintre plante și uleiuri se realizează cu multă răbdare, cunoaștere și cercetare aprofundată. Toate acestea au curs într-un mod firesc, având deja cunoștințele necesare și ingredientele, am putut face o cercetare concretă”, a povestit Mihaela.

 

Grădina cu Dragoste

În 2016 a luat decizia de a înregistra „Grădina cu Dragoste” ca societate comercială și ulterior la OSIM, ca marcă înregistrată. 

„De atunci am pornit în această călătorie, deloc ușoară, însă plină de realizări frumoase, pentru care am fost susținută în mod constant de oamenii cu care am intrat în contact și care au crezut în mine și în aceste produse. Fiind foarte mulțumiți de rezultate, am reușit să continui această poveste cu ajutorul lui Dumnezeu, ceea ce a făcut să devină un mod de viață mai mult decât o afacere. Este un proiect de suflet, din dragoste pentru oameni și Planetă, un proiect care dorește să aducă conștientizare, informare, educație și atingerea blândă și binefăcătoare pe mai multe planuri ale ființei”, a completat antreprenoarea. 

Ea a explicat și de ce a ales acest nume. 

„«Grădina» pentru că totul a luat naștere într-o grădină, tot pământul este o grădină în sine și aceasta este sursa ingredientelor așezate cu tihnă în toate produsele pe care le creez și «Dragoste» pentru că acesta este cuvântul cheie din spatele întregului proces de obținere a ingredientelor și de realizare a fiecărui produs, aceasta este energia iubirii și manifestarea ei”. 

Crema Antiacnee

Cosmeticele au doar ingrediente naturale

Cosmeticele inventate de Mihaela Stamate conțin doar ingrediente ce pot fi comestibile, din surse sustenabile și prietenoase cu mediul, nu sunt testate pe animale și nu conțin ulei de palmier. 

„Ce anume conțin totuși? Unul dintre ingredientele principale, care stă la baza obținerii produselor cosmetice 100% naturale, este extractul din plante medicinale cu proprietăți multiple, obținut printr-o metodă unică, pe care am studiat-o, testat-o și perfecționat-o de-a lungul timpului. Aceste extracte sunt din diferite plante, muguri, flori, tulpini și sunt folosite în concordanță cu efectul pe care produsul îl vizează asupra corpului”, a explicat ea.

Printre ingredientele naturale pe care le conțin produsele se numără plantele, mugurii, florile, fructele, rășinile, uleiurile esențiale pure de grad terapeutic, vitaminele, hidrolatele, respectiv ape integrale din plante, pudre de diferite tipuri de argilă și extractele din corali. 

„Din acestea preparăm macerate, extracte, uleiuri și tincturi speciale pentru a valorifica proprietățile lor într-un mod natural, blând. Toate ingredientele utilizate sunt de natură vegetală, având ca scop susținerea hidratării și regenerării naturale a pielii. Acestea acționează având efecte pe mai multe planuri ale ființei, redescoperind și trezind energii benefice care se află deja în fiecare dintre noi. De unde le facem rost? Sunt multe de spus aici și voi povesti imediat, dar în esență, pe scurt, ele toate provin de la Natură. Unele sunt culese de mine, iar altele sunt procurate din surse sigure, cum ar fi uleiurile pure cu grad terapeutic, argila etc”, a adăugat Mihaela. 

Antreprenoarea spune că, de-a lungul anilor, a căutat oameni care respectă ciclurile naturii, îngrijesc în mod natural și conștient pământul și culeg cu grijă și recunoștință resursele acestuia. A reușit astfel să creeze o comunitate de oameni minunați, care susțin procesul de cultivare, recoltare, aprovizionare. Aceștia locuiesc în diverse zone ale țării, dar și în afara granițelor. 

„Este un efort constant de a găsi și a cerceta ingrediente de înaltă calitate pentru rețetele noastre. În același timp, este necesar să ținem cont întotdeauna de faptul că nu putem controla ciclurile naturale și recolta depinde de planul pe care îl are Mama Natură. Noi valorificăm cu bucurie și recunoștință, prin efort continuu și conștient, tot ceea ce pământul ne oferă”, a adăugat ea. 

Cosmeticele inedite, vândute și peste graniță

Produsele din magazinul Mihaelei sunt grupate pe categorii. Vorbim despre cele destinate îngrijirii tenului,  trupului, părului. La acestea se adaugă cele pentru bebeluși și proaspetele mămici și, nu în ultimul rând, uleiurile esențiale pentru uz intern și extern. 

Vânzarea se realizează atât online, cât și offline, în magazinul din Brașov. Cosmeticele se pot achiziționa, de asemenea, și de la parteneri și colaboratori din țară. Însă, cea mai eficientă rămâne vânzarea online, a explicat creatoarea produselor, deoarece permite ca, într-un timp scurt, acestea să ajungă în orice colț al țării și chiar peste hotare la cei care iubesc și pun pe trupul lor doar ceea ce este perfect natural. 

Procesul de realizare, lung și meticulos

Realizarea cosmeticelor necesită un proces îndelungat și, de asemenea, o anumită cunoaștere, îndemânare și dedicare constantă. Pornind de la însămânțarea și cultivarea anumitor plante, îngrijirea lor și până la recoltare. Din momentul în care plantele sunt aduse în laborator, uscate în mod natural, începe procesul de sinergie între plante și uleiuri care durează între 12 și 18 luni, în funcție de partea valorificată, vorbim despre rădăcină, tulpină, muguri, frunze, flori, fructe, scoarță, rășinoase.  

„După această sinergie începe procesul natural și blând de extragere la rece a uleiurilor, urmând să fie filtrate și așezate în recipiente din sticlă. Rețetele unice iau naștere concret în momentele aliniate la tranzitele lunare”, a explicat creatoarea produselor. 

Din laborator

Pune pe pielea ta doar ceea ce poți mânca

Mihaela spune că este important de reținut că produsele cu adevărat naturale dețin o structură moleculară, pe care corpul nostru o recunoaște, o acceptă și o preia spre a o prelucra și folosi în zonele în care este nevoie. Astfel, se lasă ajutat să substituie ceea ce el nu poate crea singur spre a se vindeca. 

„Produsele sintetice care conțin apă conțin automat și conservanți, stabilizatori cu diverse chimicale pe care corpul nu le recunoaște, detectându-le ca structură complet diferită și depozitează substanțele străine pe pereții vaselor de sânge. Astfel se pot declanșa diverse reacții neplăcute (roșeață, pori încărcați, descuamări, mătreață, dermatite, eczeme etc.). Țin să subliniez și să atrag atenția că SLS- urile și multitudinea de substanțe sintetice din produsele cosmetice se acumulează în corp și în timp degenerează afecțiuni și diferite alergii. Și revin iarăși la importanța utilizării ingredientelor pe care le punem pe piele: acestea este imperios necesar să fie naturale, provenite din culturi ecologice sau din flora spontană a anumitor zone curate”, a completat creatoarea. 

Produse pentru bebeluși și proaspete mămici

Pasta Bebe

Din dorința de a susține puterea pielii perfecte a bebelușilor, antreprenoarea spune că a creat produse blânde, care să susțină regenerarea naturală a acesteia în momentele mai delicate. Au fost foarte  multe cereri de la mămici care se confruntau cu diverse iritații, dermatite, alergii și descuamări ale pielii și care au încercat foarte multe produse din comerț, însă nimic nu ducea la rezultate concrete și de durată. În momentul de față, magazinul dispune de linia „Mami Bebe”, care are rezultate excepționale atât la copii, cât și la adulți.

 

Produsul „vedetă” din Grădina cu Dragoste

Deodorantele sunt produsele „vedetă”, deoarece Mihaela le-a inventat cu mulți ani în urmă, când nu existau absolut deloc deodorante cremă. Ideea i-a venit din dorința de a elimina orice mic deșeu din plastic care urma să fie aruncat la întâmplare. 

Deodorant Neutru

„Noi încă trăim sub consecințele utilizării excesive a plasticului și a aruncării acestuia oriunde, fără a se ține cont de impactul asupra mediului. Astfel, ținând cont de importanța folosirii unui recipient care să nu interfereze cu ingredientele folosite, am ales ceramica și sticla, care mențin proprietățile naturale și eficiente ale deodorantului. Fiind fără aluminiu și fără substanțe care blochează foliculii glandelor sudoripare, pielea respiră și, în timp, se modifică mirosul acesteia într-unul natural și plăcut. Recenziile primite din partea clienților ne-au confirmat că produsul a adus îmbunătățiri majore în ceea ce privește mirosul din zona axilei. Raportul preț-calitate este foarte bun, în special datorită faptului că un recipient de 30 de ml poate fi folosit pe o perioadă mai mare de trei luni. Totodată, acesta este sustenabil din punct de vedere al recipientului folosit”, a mai spus Mihaela Stamate.

Noutăți din Grădină 

Creatoarea spune că are în plan realizarea mai multor produse speciale pentru îngrijirea scalpului și părului. Totodată, pentru că ține cont de dorințele clienților, lucrează la realizarea unor produse personalizate, în funcție de nevoile acestora, care vor fi disponibile în ediții limitate, momentan.

La sfârșitul anului 2022, cifra de afaceri a companiei a fost de 500.000  de lei. „Grădina cu Dragoste” are doi angajați și 14 colaboratori din diferite domenii. De asemenea, există o colaborare specială cu o asociație dedicată animalelor.

Ce planuri are antreprenoarea

În acest moment, femeia are mai multe proiecte în derulare. Printre acestea se numără și cel prin care cercetează proprietățile anumitor plante medicinale, cu ajutorul cărora să obțină niște produse destinate îngrijirii arsurilor pielii și a igienei intime. De asemenea, are în lucru anumite produse speciale pentru îngrijirea și igiena cavității bucale. 

„Am conștientizat că oamenii au nevoie de Natură și darurile sale. Aceasta poate rezista fără noi, însă noi fără tot ceea ce ea ne oferă nu putem supraviețui pe această Planetă”, a încheiat Mihaela Stamate.