Fabrica Schaeffler din Brașov este recunoscută ca unul dintre cei mai apreciați angajatori din zonă. Cu o istorie începând din 2004, fabrica a cunoscut o dezvoltare semnificativă, devenind un jucător important pe piața locală și internațională. Cu peste 5.200 de angajați și o investiție de peste 800 de milioane de euro, Schaeffler oferă oportunități de carieră atractive și condiții de muncă deosebite. Schaeffler Brașov este parte a concernului german Schaeffler Group, unul dintre cei mai importanți producători de rulmenți din lume.

1 Schaeffler angajatori

Germanii au investit în fabrica din România peste 800 de milioane de euro, ceea ce a permis extinderea și modernizarea facilităților sale. Cu o suprafață de peste 100.000 de metri pătrați, fabrica dispune de echipamente de ultimă generație și tehnologii inovatoare, care îi permit să producă o gamă variată de produse de înaltă calitate.

Compania este furnizorul marilor producători din zona automotive, iar produsele realizate la fabrica de lângă Braşov (tripode, RSTO sau defazorul arbore cu came) sunt livrate către majoritatea marilor producători de maşini. Compania produce pentru clienţi precum Daimler, BMW, Audi, VW, Renault, Fiat, GM, Opel, Mazda, Porsche, Bugatti, Hyundai sau Ferrari.

„În 2022, Schaeffler România a finalizat un proiect important de investiţii prin construirea unei hale logistice pentru rulmenţi de mari dimensiuni, modernizând şi optimizând astfel activităţile de producţie şi logistică din locaţie. Continuăm să ne extindem proiectele şi iniţiativele de digitalizare şi automatizare. Ca exemplu, o nouă inovaţie, creată şi implementată la Braşov, este robotul de sudură pentru rulmenţi de mari dimensiuni care a fost dezvoltat în premieră pentru a asista, uşura şi face mai sigură munca sudorilor“, au declarat oficialii Schaeffler România.

foto-schaeffler

Compania a inaugurat în 2019 un nou centru de testare lângă Braşov, finalizat în mai puţin de un an de la de­ma­rarea proiectului. A doua clădire de R&D din cadrul cam­pu­sului Schaeffler România are o suprafaţă de 8.000 mp şi dis­pune de 10 celule de testare care asigură toată infra­struc­tura necesară desfăşurării activităţii, precum şi de apro­ximativ 25 de standuri de probă, pe care se testează com­ponente de motor. Centrul de testare este a doua clă­dire dedicată acestei activităţi în campusul Schaeffler de lângă Braşov, alături de centrul de inginerie inaugurat în 2012.


Top 10 cei mai apreciati angajatori