În cadrul proiectului imobiliar West Garden Brașov, situat în apropierea cartierului Avantgarden și viitorului spital regional, dezvoltatorul a reluat procedurile urbanistice pentru a construi un hipermarket Kaufland în interiorul acestui nou ansamblu.

Primăria Brașov a emis recent un certificat de urbanism, care definește cerințele pentru construirea unui hipermarket cu facilități de grătar și o parcare dedicată exclusiv pentru clienți, cu acces restricționat prin bariere.

Compania de dezvoltare imobiliară este deținută de Dragoș Bîlteanu, fostul președinte al SIF Banat – Crișana, și partenerul cântăreței Cristina Rus. Această companie a avut o prezență semnificativă pe piața imobiliară din România în ultimii ani.

Planul acestui om de afaceri de a investi 400 de milioane de euro în aproximativ 4.500 de apartamente a fost anunțat încă din 2020. Printre aceste investiții se numără și două ansambluri rezidențiale în municipiul Brașov, care vor oferi peste 800 de unități de locuit. Proiectul de pe strada Institutului a fost supus evaluării Comisiei de Urbanism în 2021, care a cerut dezvoltatorului să facă anumite ajustări, în special în ceea ce privește spațiile verzi. De asemenea, terenul pe care urmează să fie dezvoltat acest proiect a avut și probleme legale pe care compania imobiliară a fost nevoită să le clarifice.