Acest gigant al industriei este cunoscut pentru compresoarele sale care alimentează buteliile de aer respirabil pentru pompieri și scafandri, iar acum are un nou punct de lucru în România.

Investiția inițială pentru construcția acestei facilități în Brașov a fost una impresionantă, respectiv de 10 milioane de euro, conform declarațiilor directorului general Sorin Poteraș.

Cu toate acestea, planurile de viitor arată că aceste investiții vor crește semnificativ în următorii zece ani, ajungând la o valoare totală de 50 de milioane de euro.

Cu privire la forța de muncă, actualmente, fabrica a creat 150 de locuri de muncă, dar planurile de extindere ambițioase prevăd o creștere semnificativă a acestei cifre în următorii ani.

Poteraș a explicat că, pe măsură ce prima fază a investiției se va încheia, fabrica se așteaptă să realizeze o cifră de afaceri în valoare de 65-70 de milioane de euro. Această expansiune semnificativă va aduce un impuls economic important în regiune și va contribui la dezvoltarea industrială a zonei.

Grupul BAUER, fondat la München în 1946, are o prezență globală puternică, cu peste 1300 de angajați în întreaga lume, dintre care mai mult de jumătate se află în Germania. Cu 25 de filiale la nivel mondial, peste 350 de parteneri de vânzări și mai mult de 600 de stații de service, BAUER a devenit un nume de referință în industria de compresoare.

BAUER este recunoscut drept lider mondial în producția de compresoare de medie și înaltă presiune, cu capacitate de operare de până la 500 de bari. Portofoliul său cuprinde o gamă variată de produse, de la compresoare de aer respirabil la compresoare industriale, sisteme complexe de compresoare și stații de alimentare pentru gaze precum gazul natural, biogaz și hidrogen. Cu sistemele sale inteligente de comprimare și măsurare a gazelor, BAUER răspunde cerințelor pieței, îndeplinind standardele și cerințele Industry 4.0 dintr-o gamă largă de sectoare industriale.