În timp ce desktop-urile au procesoare mai rapide și o capacitate de stocare mai mare, beneficiile și caracteristicile noilor firme de laptopuri sunt și mai bune și de mare ajutor. Vă  prezentăm care sunt brandurile căutate de către brașoveni din acest domeniu, în conformitate cu rezultatele studiului „Cele mai admirate branduri – Brașov 2016”, realizat de Agenția Metropolitană Brașov, împreună cu partenerii săi – Agenția de cercetare de piață BrandBerry și revista economică fwdBV.

Care este cea mai bună și cea mai fiabilă marca de laptop anul acesta? Specialiștii ne recomandă să ne îndreptăm către branduri precum Lenovo, Dell sau Asus. Apple se află în top, dar modelele lor au prețuri cam piperate. În schimb, brașovenii preferă mărcile HP, Dell și Lenovo.

HP este una dintre cele mai recunoscute și apreciate mărci de laptopuri. Produce laptopuri cu o combinație echilibrată de funcționalitate și stil. Produsele HP sunt variate în rândul utilizatorilor de laptopuri high end, având suficiente modele destinate unei game variate de consumatori. HP și-a câștigat reputația doar în ultimii ani, venind cu putere din spate cu laptopuri de calitate și cu un design extrem de elegant plus o tastatură confortabilă cu taste cu priză scurtă și un timp de răspuns instant. Cu un suport tehnic peste medie, această marcă este una în care poți avea încredere datorită numărului imens de furnizori de sevicii disponibile pentru toate laptopurile HP.

Dacă sunteți un iubitor al sistemului de operare Windows și doriți o marca bună de laptop cu performanțe și suport tehnic nemaipomenite, atunci Dell este pe primul loc. Dell este o marca renumită ce reușește să producă laptopuri pentru diferite categorii de persoane și la prețuri cât mai avantajoase. În cazul în care doriți un laptop care să merite fiecare bănuț, alegeți cu încredere unul marca Dell. De mai bine de 2 ani, compania se află în topul celor mai bune laptopuri calitate preț, datorită suportului tehnic îmbunătățit și numărul mare de review-uri pozitive primite de la utilizatori. Alienware de la Dell oferă o experiență de gaming genială cu taste iluminate și un touchpad generos.

 Lenovo se află în top cea mai bună marca de laptopuri fiind una dintre cele mai de încredere branduri care vinde o gamă largă de notebook-uri la prețuri potrivite pentru buzunarul  fiecăruia. Cu  toate  acestea,  Lenovo  nu  este  renumită  doar  pentru  prețurile  avantajoase,  ci  și  pentru  suportul  tehnic  fără  cusur și calitatea  superioară  a componentelor. Acestea sunt dispozitive durabile pentru un ciclu de utilizare de lungă durată. Modelele de laptopuri Lenovo sunt îndrăgite pentru tastele perfect distanțate și forma lor curbată, sunet de calitate superioară și experiență de vizualizare excepțională indiferent de unghiul din care priviți, plus o greutate redusă și o portabilitate ridicată. Designul acestor laptopuri tinde spre culori închise: gri sau negru de cele mai multe ori, dar sunt solide și fiabile, de aceea sunt mai potrivite pentru persoane business.