Fabrica de hârtie DS Smith Zărnești vine în sprijinul comunității locale și se alătură luptei împotriva COVID-19. Astfel, 3.000 de măști de protecție FFP2, 7.000 de perechi de mănuși și 75 litri de gel dezinfectant pentru mâini au fost oferite Spitalului Orășenesc Caius Tiberiu Spârchez și Primăriei Orașului Zărnești, pentru a fi distribuite mai departe către cei care au cea mai mare nevoie – profesioniștii aflați în linia întâi și locuitorii vulnerabili. Valoarea totală a donației este de aproximativ 27.000 de lei.

 Inițiativa a fost foarte bine primită de către beneficiari și a confirmat, încă o dată, angajamentul DS Smith de a sprijini în mod activ comunitatea locală. Diana Ciuraru, Director de Resurse Umane al DS Smith Zărnești și coordonatoarea acestui proiect, a afirmat: “În aceste momente dificile, este extrem de important să acționăm și să dăm o mână de ajutor celor aflați în nevoie. De aceea, ne bucurăm că am realizat această donație și am contribuit la siguranța și protejarea sănătății personalului medical și a cetățenilor din orașul nostru“.

O fabrică cu tradiție de peste 150 de ani

 Cu peste 150 de ani de tradiție, DS Smith Zărnești produce 100% hârtie reciclabilă, fiind cea mai mare unitate de producție de acest tip din Romania. Hârtia realizată la Zărnești este folosită de divizia de Ambalaje pe care Grupul DS Smith o deține în România, fiind transformată în ambalaje esențiale, ce permit alimentelor de strictă necesitate și medicamentelor să ajungă în magazinele și locuințele din întreaga țară.