Producătorul de componente auto, Preh România, furnizor pentru renumitele mărci Porsche, Daimler, Audi, BMW, Volkswagen, Skoda și Seat, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 131,6 milioane de euro, respectiv cu 8% mai mare decât în anul 2014, când a fost de 122,4 milioane de euro. Afacerile companiei au mers în trend ascendent și în primul semestru al acestui an, fiind înregistrată o creștere cu 11,6% a cifrei de afaceri față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungându-se la 73,2 milioane de euro.

13 milioane de euro, investiții în 2016

De asemenea, Preh vrea să continue dezvoltarea fabricii de la Ghimbav, iar pentru acest an a alocat 13 milioane de euro pentru achiziționarea de noi linii de asamblare și utilaje pentru producție. În prezent, firma dezvoltă o nouă unitate de producție, cu o suprafață de 13.000 mp, în vederea extinderii capacității de producție și a introducerii unor noi procese de fabricație (producție proprie de circuite electronice Surface Mount Technology) care vor crește valoarea produsului finit. Astfel, pentru următorii patru ani, Preh România preconizează investiții de aproximativ 30 de milioane de euro, după cum ne-a declarat directorul general al companiei, Mihaela Forgaciu.

În perioada 2009 – iunie 2016 Preh România a investit 30 de milioane de euro în afacerea de la Ghimbav. Astfel, totalul investițiilor împărțit la numărul mediu de angajați în perioadă similară este de aproximativ 60.000 de euro per angajat.

Planuri pentru 100 de noi angajări, anual

În prezent, la fabrica din Ghimbav lucrează 948 de persoane, iar pe termen mediu creșterea planificată de personal este în jur de 100 de angajați pe an. Mihaela Forgaciu a precizat că între joburile disponibile se numără, în primul rând, montatori în producție, dezvoltatori software și hardware, ingineri, tehnicieni electromecanici, stivuitoriști sau controlori calitate. „În cadrul Preh România, accentul este pus pe crearea și menținerea unui mediu deschis de lucru, unde oamenii se pot dezvolta profesional, pot promova intern și își pot exprima liber ideile de îmbunătățire continuă. Pentru a crește nivelul de participare, compania a dezvoltat și facilitat implicarea în diverse programe pliate pe nevoile actuale ale angajaților. Printre acestea se număra activități de tip «Corporate Social Responsability», precum și participarea la crosul «Aleargă tu pentru ei!», «Scoala Profesională Germană Kronstadt» sau proiectul «Copilul angajatului»”, a explicat Mihaela Forgaciu.

Angajații participă la dezvoltarea companiei

Una dintre cele mai apreciate inițiative este proiectul de promovare a ideilor de îmbunătățire continuă prin care angajații au posibilitatea de a participă activ la procesul de dezvoltare a companiei, fiind recompensați și financiar pentru implicare. „Preh România oferă un mediu de lucru modern și condiții optime pentru a putea livra tehnologie de înaltă calitate, asigurând totodată accesul către tot ce este mai nou în domeniu, informație, școlarizare pregătire pentru viitor. Beneficiile de care oamenii au parte în calitate de angajați Preh, constă într-un mediu curat, cu instrucțiuni clare de lucru, având în același timp acces la transport gratuit, masă caldă la cantină proprie sau petreceri organizate cu diferite ocazii. Pe viitor, salariile se vor majora, însă însoțite de o creștere a productivității per angajat”, a adăugat directorul companiei.