Producătorul de componente auto Preh România, furnizor pentru Porsche, Mercedes, Audi sau BMW, vrea să ajungă anul acesta la afaceri de 157,3 milioane de euro, în creștere cu 6,4% față de anul trecut, când a atins 147,9 milioane de euro, în condițiile unei creșteri de 12,4%.

Anul trecut, compania a realizat investiții de 11 milioane de euro, constând în linii de asamblare, mașini de injectare mase plastic, o linie SMT (Surface- mount technology),  echipamente hardware și software, precum și diverse alte echipamente necesare utilării noii hale de producție. Preh continua și anul acesta dezvoltarea, alocând 13 milioane de euro, în condițiile în care paleta de produse pentru clienții exitenți este în creștere.

La fabrica Preh din Ghimbav sunt produse comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola centrală pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Mercedes. În plus, în acest an vor intra în producția de serie 10 noi produse.

1.160 de angajați, ținta pentru 2017

Compania vrea să ajungă anul acesta la 1.160 de angajați, după ce la finele anului trecut erau angajate 989 de persoane. Pentru că găsește destul de greu personal la Brașov, Preh își deschide în aceastăp primăvară un centru de inginerie la Iași. „Primul pas în extinderea capacităților de dezvoltare a fost făcut către Iași. Aici vor lucre pentru început 60 de ingineri în strânsă colaborare cu colegii din Brașov și din întreg grupul Preh. Se pune mare accent pe internaționalizarea echipelor de dezvoltare în contextul în care clienții noștri sunt localizați pe întreg mapamondul. Am ales Iașiul datorită bunei colaborari cu universitățile tehnice de acolo, care pregătesc studenți exact în domeniile de care noi avem nevoie și ne oferă o bază bună de dezvoltare a forței de muncă specializate de care avem nevoie. Nu mai vizăm nicio altă expansiune în țară în viitorul apropiat”, a declarant Mhaela Forgaciu, director general Preh România.

Din 2008 la Brașov

Compania Preh România a fost înfiinţată în anul 2008, cu principal domeniu de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule.

Grupul german Preh este controlat de către Joyson Electronics, companie listată la bursa din Shanghai. Preh, cu vânzări globale de 763 milioane de euro în 2015, are fabrici în Germania, Portugalia, Mexic, Statele Unite ale Americii, China şi România, care produc sisteme de comandă pentru interiorul autovehiculelor (sisteme de senzori, unităţi de control electronic şi sisteme de asamblare).