Compania germană Quin se află în plin proces de implementare a unor proiecte pentru automobile de lux ale mărcilor Daimler, BMW, Audi, Porsche sau Rolls Royce

Compania care produce la Ghimbav componente de interior pentru autovehicule, precum volane, ornamente de uși și de bord pentru branduri precum Mercedes, Volkwagen, BMW, Audi sau Rolls Royce va investi anul acesta 25 de milioane de euro în construcția unei noi hale de producție de circa 6.500 de metri pătrați, precum și în achiziția de utilaje și echipamente de ultima generație.

quin3„Aceste investiții se vor realiza pentru noile proiecte pentru ornamente de interior de autovehicule. În 2015 valoarea investițiilor efectuate a fost de 6 milioane de euro și au constat într-o hală de depozitare de 5.000 metri pătrați, achiziția unui teren de 42.400 metri pătrați pe care se va construi anul acesta hala menționată mai sus, precum și utilaje și echipamente”, explică reprezentanții companiei.

În urma investițiilor care se vor realiza în acest an și a proiectelor care vor intra în producția de serie în perioada următoare, 2017 se arată a fi unul de boom pentru Quin, cu o cifră de afaceri previzionată de 130 de milioane de euro.

Fabrica din România este cea mai mare a grupului Quin, iar prin achiziția de noi suprafețe de teren conducerea companiei dă semne că își dorește extinderea facilităților de producție.

„La Brașov se produc volane și ornamente de interior pentru autovehicule (ornamentele sunt pentru uși, pentru bord, consolă de mijloc). Aceste ornamente sunt din diverse structuri, cum ar fi plastic, furnir de diferite esențe, carbon. Volanele produse sunt cu ornamente de lemn și/sau îmbrăcate în piele. Proiectele noi vizează clienți precum Daimler, BMW, Audi, Porsche, Volkswagen, Rolls Royce, Opel”, mai explică reprezentanții companiei. Compania mai are fabrici şi birouri în Polonia, China, Mexic şi Germania şi produce componente pentru interioarele maşinilor de lux.quin1

Vor să ajungă la 2.000 de angajați în 2018

Compania speră ca în următorii ani să facă peste 500 de angajări.

La finalul lui decembrie 2015 aveam aproximativ 1420 de angajați. Anul acesta angajăm în producție atât ca operatori, cât și ingineri. La ora actuală căutam aproximativ 140 de persoane, majoritatea pentru producție. Estimăm ca la finalul anului 2017 – începutul lui 2018 să ajungem la 2.000 de angajați”.

În ultima perioadă se impun noi abordări de recrutare a noilor angajați, precum și diverse strategii de fidelizare a celor existenți. Toți noii angajați beneficiază de traininguri și specializări, fie externe, fie la locul de muncă, firma tratând cu prioritate perfecționarea profesională a angajaților săi. La ora actuală colaborăm cu diverse facultăți din Brașov , pentru stagii de practică, dar și pentru diverse alte proiecte. Unul dintre motivele acestor colaborări este dorința de a ne face cunoscuți și de a trezi interesul tinerilor pentru industria automotive. În afară de pachetul salarial clasic, compus din salarii și tichete de masă, salariații noștri beneficiază și de transport gratuit, asigurări medicale private, acces la diferite baze de agrement, participare la campionate sportive etc., dar și cu licee din Brașov și împrejurimi”.

quin2

Quin a intrat în România în 2003

Concernul Quin GmbH a luat naștere în 2003 prin fuziunea companiilor „Rössler & Weissenberger” (fondată în 1893) și „Grossmann GmbH” (fondată în 1979). În același an, în luna septembrie, Quin intra în România, funcționând într-un spațiu închiriat în orașul Brașov. Avea deja comenzi pentru volanele de lemn și piele și pentru interiorul de lemn pentru modelul Mercedes G Class. În 2004, compania dădea deja de lucru pentru 280 de brașoveni.

În condițiile în care comenzile erau deja în creștere, clienții fiind mulțumiți de calitatea obținută la Brașov, Quin a cumpărat o suprafață de teren de 32.400 de metri pătrați în
Ghimbav unde a dezvoltat o fabrică în care avea să se mute în 2008. În timp au mai fost cumpărate alte 5,6 hectare de teren, acum suprafața deținută de germani fiind de aproape nouă hectare pe care compania intenționează să se dezvolte în perioada următoare.

Sediul central din Germania al concernului se întinde pe 7.500 de metri pătrați și are 180 de angajați. Este singura locație a concernului unde nu se face producție, ci doar cercetare-dezvoltare, activități administrative, de vânzări și relații cu clienții. Quin Polonia are 300 de angajați, iar Quin China 158 de angajați. În schimb, anul acesta va fi inaugurată o fabrică în Mexic, iar numărul angajaților ar putea fi unul comparativ cu cel de la Ghimbav, având în vedere că suprafața deținută de germani în statul din America de Nord este de 55.000 de metri pătrați.