Cu o activitate de peste 80 de ani pe piaţă, prezentă în opt ţări, Duvenbeck Logistik are clienţi în special din domeniul auto.

În 1932, Bernhard Duvenbeck punea bazele companiei de logistică şi transport internaţional de marfă Duvenbeck. Compania germană a intrat pe piața din România în 2004, când a preluat în administrare spaţiul logistic al unui client important din Piteşti, iar în 2015, şi-a mutat activitatea în Braşov, unde şi-a adus flota de camioane.

În septembrie anul trecut, Duvenbeck Logistik a inaugurat la Brașov un spațiu logistic pe o suprafață de 4.000 mp, care va putea fi extins până la cel mult 12.000 mp. „Ceea ce oferim noi în plus față de ceea ce există pe piață este calitatea superioară a serviciilor de depozitare, cross-docking și manipuare. Depozitul este nou, este construit după standarde europene și are dotări de clasă A++, adică încălzire ambientală, uși rapide care permit menținerea temperaturii constante, sprinklere și detectoare de fum automate. Putem oferi și servicii de depozitare cu valoare adăugată, picking, packiging, secvențare și, la cerere, spălare de ambalaje”, au explicat reprezentanții companiei.

Afaceri în creștere

Afacerile Duvenbeck în România au trecut, anul trecut, de 67 de milioane de euro (303,597 milioane de lei). Numărul de angajați a crescut de la 714, în 2015, la 835, în prezent, iar flota auto este formată din 252 de capete tractor și 525 de trailere.

Duvenbeck Logistik este prima firmă de pe piața transporturilor din România care și-a propus să soluționeze problema lipsei de forță de muncă, deschizând o școală de șoferi profesioniști în beneficiul propriu, care să aibă pe viitor un aport important în furnizarea unor servicii mai bune calitativ și care să ducă la creșterea profitabilității activității sale. „Școala a fost deschisă anul trecut în noiembrie din nevoia de a acoperi deficitul de șoferi de camion care există acum pe piața muncii din toată Europa, nu numai la noi în țară. Primii 9 cursanți au trecut deja prin proba examenelor finale”, au subliniat reprezentanții Duvenbeck Logistik.

Pentru varianta completă a articolului, detalii AICI.