Dezvoltatorul Urban Invest continuă să redefinească experiența urbană la Brașov și le oferă viitorilor rezidenți pe lângă spații de locuit atent proiectate și construite, o gamă largă de servicii cu oportunități comerciale, hoteliere, dar și de relaxare în noul punct de atracție al orașului ce a prins contur pe strada Carpaților.

Unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare aflate în curs de derulare la Brașov este Urban Plaza, ce va însuma aproximativ 2.000 de locuințe, dar și o zonă de servicii și funcțiuni complementare. Termenele de predare sunt în conformitate cu graficul stabilit, iar după ce a obținut toate autorizațiile, dezvoltatorul Urban Invest a început lucrările și la ultima etapă a ansamblului de pe strada Carpaților nr. 93, respectiv zona de funcțiuni mixte, unde ar urma să fie ridicată și cea mai înaltă clădire de la poalele Tâmpei, cu o înălțime de 70 de metri.

Investiția totală în cele trei clădiri care vor compune acest complex multifuncțional de locuințe și servicii este de 120 de milioane de euro și le va oferi viitorilor locatari o diversitate a serviciilor, cu oportunități comerciale, hoteliere, dar și de relaxare, atât într-un parc, cât și într-un centru de fitness și SPA, precum și în atmosfera restaurantelor și cafenelelor. Hotelul va fi operat sub brandul Marriott, compania semnând în vara acestui an franciza pentru operare, prima unitate de cazare din Brașov sub acest brand urmând să aibă 161 de camere.

Parteneriate pentru servicii la cele mai înalte standarde

„Promovăm viața de calitate, care are trei piloni importanți: oamenii buni alături, un loc frumos căruia să îi spunem acasă și servicii diverse, care ne fac viața mai frumoasă, mai ușoară, astfel încât să avem totul la îndemână. La Urban Plaza acasă nu este doar despre viața în apartament. Aici reinventăm conceptul «la joie de vivre» și creăm o multitudine de posibilități recreative pentru ca oamenii, după o zi de muncă, să își recapete bucuria de a trăi, de a sta într-un cadru frumos și a se bucura pur și simplu alături de cei dragi”, au precizat reprezentanții Urban Invest.

Cele trei clădiri ar urma să fie legate la nivelul primelor două niveluri, unde va fi amenajat un centru comercial și de servicii la parter, în timp ce la primul etaj va fi amenajată o sală de conferințe cu capacitatea de 450 de locuri, o piscină semiolimpică, unul dintre cele mai mari și moderne centre SPA din Brașov, dar și un loc de joacă pentru copii și o clinică medicală. „Avem în discuție parteneriate cu unii dintre cei mai mari furnizori de astfel de servicii din țară pentru a oferi servicii la cele mai înalte standarde”, au adăugat reprezentanții dezvoltatorului.

Locuințe cu finisaje premium plus

Până acum, au fost finalizate 11 blocuri din cadrul noului ansamblu de pe strada Carpaților, apartamentele din alte două imobile urmând să fie predate viitorilor locatari în această toamnă.

De altfel, s-au demarat lucrările și la blocurile 20-21, care vor include locuințe exclusiviste, gândite pentru cel mai ridicat nivel al confortului. „Oferim clienților noștri din ce în ce mai mult. Credem că detaliile ne diferențiază, iar atenția acordată acestora înseamnă, printre altele, respect pentru beneficiar, așa că ne-am concentrat toată atenția să alegem cele mai bune materiale, finisaje exclusiviste, culori naturale. Nimic nu este la întâmplare, pentru că ne dorim ca proiectul nostru sa transmită beneficiarului informații concrete despre produsul final încă din faza de proiect. Apartamentele din blocurile 20–21 vor beneficia de finisaje premium plus, menite să aducă un plus de design și eleganță spațiilor de locuit, respectiv de la parchet masiv triplu stratificat și ceramică rectificată cu textură de marmură, la băi mobilate și utilate. Toate materialele sunt inspirate de natură, ceramică, lemn și sunt din game superioare. Locuințele din cele două imobile ar urma să fie predate viitorilor locatari în toamna anului 2023”, au explicat reprezentanții dezvoltatorului.

Structurile locuințelor disponibile în cadrul Urban Plaza sunt variate, de la garsoniere, la apartamente cu două sau trei camere, prețul variind în funcție de orientare, compartimentare și pachetul de finisaje ales de la 1.800 euro/mp până la 2.200 euro/mp. În cazul apartamentelor cu două camere, suprafețele utile pornesc de la 52 mp și ajung la 60 mp, iar în cazul celor cu trei camere, structurile sunt de până la 86 mp.

Atenție deosebită la orice detaliu

În cadrul Urban Plaza, accentul nu este pus doar pe amenajările interioare, ci și pe cele exterioare, dezvoltatorul colaborând cu cei mai buni specialiști în domeniul peisagisticii. De exemplu, plantele care înfrumusețează spațiile verzi din jurul blocurilor sunt aduse din pepiniere speciale din Italia.

În plus, a început să prindă contur și parcul din incinta ansamblului, ce se va întinde pe o suprafață de aproximativ 10.000 de mp. Acesta a fost conceput de cel mai mare arhitect peisagist din Europa și unul dintre cei mai cunoscuți din lume, celebrul Gianfranco Paghera. Artistul italian este recunoscut și pentru proiectarea peisagistică a celei „de-a VIII-a minuni a lumii”, Palm Jumeirah, din Dubai. „Amenajarea este făcut pe cheltuiala noastră, iar în baza unui acord pe care l-am încheiat cu Primăria Brașov, după finalizarea lucrărilor, va fi predat municipalității în vederea administrării”, au punctat reprezentanții Urban Invest.

Construcția complexului Urban Plaza a demarat în locul fostei platforme industriale Prefa in urmă cu trei ani, iar până acum au fost livrate aproape 800 de locuințe.